Molendagen bij Middelste Molen van Cabauw

cabauw • Tijdens de Nationale Molendagen -zaterdag 11 en zondag 12 mei, van 11.00-16.00 uur-, zijn er diverse activiteiten rondom de Middelste Molen van Cabauw.

Bezoekers kunnen beide dagen van 11.00 tot 16.00 uur terecht om de molen van binnen en buiten bekijken, een kopje koffie te drinken en een vers gebakken wafel of iets anders te eten. Bij mooi weer kan er worden gepicknickt bij de molen; een gevulde picknickmand is verkrijgbaar in het zomerhuis.

Kinderen kunnen hun molenaarsdiploma halen, er zijn diverse spellen met prijsjes en ze krijgen een gratis molenbouwplaat.

Badeendjes
Ter sponsoring van de restauratie van de molen is er de badeendjes-race. Er zijn zowel op de zaterdag als op zondag drie races (om 12.00, 13.30 en 15.00 uur). Lootjes kosten 2 euro; de opbrengst komt volledig ten goede van de restauratie van de Cabauwse molen.

De 250 eendjes gaan 'zwemmen' in de watergang bij de molen, daarbij enigszins geholpen door sterke waterstralen. Het eendje dat het eerst in de fuik zwemt heeft gewonnen en de houder van het lootje met zijn nummer wint de eerste prijs. De volgorde van binnenkomst bepaalt de rest van de prijzen.

Er zijn diverse prijzen te winnen: onder andere één minuut gratis winkelen bij Plus Van Velzen en een dag Ouwehands Dierenpark in Rhenen voor vier personen.

Voorverkoop
Voorverkoop van lootjes is mogelijk bij de kassa van The Read Shop in Plus Van Velzen te Lopik. De lootjes zijn tevens per mail te bestellen via actie@cabauwsemolen.nl onder vermelding van het aantal lootjes en voor welke race men deze wenst.

Prijswinnaars hoeven niet per sé aanwezig te zijn tijdens de badeendjesrace. Als het heel slecht weer is, waardoor de race geen doorgang kan vinden, zullen de prijzen per trekking worden bepaald.

De molen kan ook tijdens de Molendagen niet draaien vanwege technische problemen. Dit betekent wel dat iedereen vrij rond kan lopen zonder het risico op een 'klap van de molen'.