Verkeerscontroles

krimpenerwaard • Studenten van de Politieacademie hebben vrijdag alcoholcontroles gehouden bij de Surfplas Krimpenerhout en de N210 in Schoonhoven. Hierbij zijn 1800 voertuigen gecontroleerd. Drie personen hadden teveel gedronken en één persoon bleek bij een speekseltest positief op drugs.

Ook is er de afgelopen dagen –al dan niet opvallend- gecontroleerd in het verkeer. Hierbij zijn meerdere personen bekeurd voor het vasthouden van de mobiele telefoon.

Tevens zijn er bekeuringen uitgeschreven voor het niet goed bevestigen of het ontbreken van een losbreekreminrichting bij aanhangers.

Vrijdag zag de onopvallende surveillance een voertuig waarbij de inzittende tijdens het rijden een koffiebeker uit het raam op de weg gooide. Dit leverde hem een bekeuring op.


Fusie: ja of nee?

regio • Huurdersbelang Haastrecht/Stolwijk/Vlist houdt binnenkort enkele ledenraadplegingen over het voornemen van woningbouwvereniging Groen Wonen Vlist om eventueel te fuseren met de woningcorporaties in Ammerstol, Gouderak en Ouderkerk aan den IJssel.

Het doorlopen proces wil Huurdersbelang Haastrecht/Stolwijk/Vlist graag met haar leden/huurders bespreken. De vraag die tijdens de ledenraadpleging centraal staat is: wat is voor de huurders van Groen Wonen Vlist de meerwaarde van deze beoogde fusie met drie (kleinere) corporaties?

De ledenraadplegingen vinden plaats in Vlist (maandag 13 mei in de Vlisterstee); in Haastrecht (dinsdag 14 mei in het Hof van Stein) en in Stolwijk (donderdag 16 mei in Het Kwartier). Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.