Afbeelding

Dierenweide Stolwijk

stolwijk • De Buitenom in Stolwijk is een dierenweide rijker.

Twee bewoners van de Buitenom -Wilco Boender en Aris Graveland, beiden als ondernemer ook actief in groen -en infrawerken-, trokken de kar van dit buurtproject.

Vele anderen uit de directe omgeving hielpen spontaan mee aan de bouw van het hekwerk, het grondwerk en het plaatsen van de dierenverblijven. "Het betreffende stukje grond, waar ooit een brandweergarage gepland was, was een saai en kaal stuk gazon", vertelt Wilco Boender. "De vele kinderen in de straat, maar ook uit de buurt, genieten nu dagelijks van een vrij toegankelijke dierenweide met kippen en geiten."
In samenwerking met Dierenhandel Hoogendoorn uit Stolwijk, die diverse dieren en materialen heeft gesponsord, werd de locatie binnen een week omgetoverd tot een mini-kinderboerderij. Met de gemeente Krimpenerwaard is door de bewoners een zelfbeheer-overeenkomst afgesloten. Onderhoud van de weide wordt door de bewoners zelf uitgevoerd. Langs de slootkant tussen de Buitenom en de provincialeweg is een weidebloemmengsel ingezaaid. Boender: "Zo heeft de entree van Stolwijk dankzij de inzet van een aantal enthousiaste Stolkers een flora- en faunarijke uitstraling gekregen."


Vierdaagselopers met paarse veters

lekkerkerk • In Lekkerkerk wordt van maandag 20 mei tot en met vrijdag 24 mei de 41ste avondvierdaagse gelopen. De organiserende wandelsportvereniging Op Stap roept kinderen op om de wandelschoenen te strikken met paarse veters. Paarse veters zijn voor 3 euro te koop bij Albert Heijn Slingerland. De opbrengst van de verkoop gaat naar KWF Kankerbestrijding.
Aan de deelnemers worden vuilniszakken gegeven met de vraag om zwerfafval onderweg te verzamelen. Wie mee wil doen aan de avondvierdaagse (5 of 10 kilometer) kan zich op woensdag 15 mei van 18.30 tot 19.30 uur inschrijven in sporthal De Bakwetering. Deelname kost bij voorinschrijving 4 euro. Voor de start, op maandag en dinsdag 20 en 21 mei, is er voor deelnemers vanaf 18.30 tevens een mogelijkheid om in te schrijven voor 4,50 euro.


Preventie en Herstel

schoonhoven • Atletiekvereniging Avantri organiseert een thema-avond over preventie en herstel van sportblessures. Rogier Hoek verzorgt de presentatie. Hij is als sportfysiotherapeut en -psycholoog actief met (top)sporters. Hoek is hoofd medische Staf bij voetbalvereniging Sparta en geeft tijdens de bijeenkomst in het clubgebouw van Avantri (aan de Nieuwe Singel in Schoonhoven) informatie en advies over sportblessures en het voorkomen daarvan. De presentatie staat open voor zowel leden als niet-leden. De toegang is gratis, aanvang 20.00 uur. Aanmelden kan bij: secretaris@avantri.nl