Stolwijk in actie voor Alpe d'HuZes

stolwijk • Stolwijkse marktkooplui en winkeliers komen vrijdag 26 april in actie voor Alpe d´HuZes en dan met name voor Marijke Klapwijk en Monique Oomens.

Beide Stolkers doen in juni mee aan het grootschalige evenement op de Alpe d'Huez om onderzoek naar kanker mogelijk te maken.

Vrijdag 26 april, van 10.00 tot 16.00 uur, hebben de kooplieden tijdens de wekelijkse markt en diverse winkeliers ieder een eigen actie in hun kraam of winkel.

Deelnemende marktkramen zijn: bloemen en planten De Verlokking; groentekraam Walter van Solingen; Vonk Kaas; Het Kakeltje; notenkraam Nuts and More, kousenkraam Anja en vishandel Van Wijk.

Voor de acties van deze deelnemers komt een speciale actie-flyer uit, die huis-aan-huis verspreid wordt.

Andere acties zijn van Snackbar Eegdeman, Erasmus Coffee en Bakkerij Blanken.

Inwoners van Stolwijk en andere kernen zijn welkom om de dag een succes te laten worden en de twee Stolwijkers (en daarmee KWF Kankerbestrijding) een financieel steuntje in de rug te geven.


Popkoor Prestige in Goudse Schouwburg

gouda • Een koor van 130 enthousiaste zangers, een jonge, gedreven dirigent, een sterke band en een setlist met onder andere nummers van Justin Timberlake, Martin Garrix, Pink en George Ezra…

Op zaterdag 18 mei geeft Popkoor Prestige Gouda een avondvullend concert in de grote zaal van de Goudse Schouwburg. Het wordt opnieuw een avond vol vocaal spektakel en dynamiek.

Het grootste popkoor van Gouda staat onder leiding van Lucas Vermeer (21), die zijn zangers strak en swingend door het vijf-, soms zelfs zevenstemmige repertoire voert. Van een ingetogen ballad van Niall Horan tot de uitbundige rap van Bruno Mars. Prestige Gouda neemt haar publiek mee op een trip door de popmuziek van vandaag.

Popkoor Prestige Gouda heeft leden uit de hele regio, van de Krimpenerwaard tot Alphen aan den Rijn. Het is opgericht in april 2015 door Ton van Diepen en Sandra Rotmans, die inmiddels een keten van circa dertig gelijknamige koren in het hele land hebben gerealiseerd. Alle koren zijn laagdrempelig, grootschalig en ambitieus. Hun visie, dat iedereen kan (leren) zingen, trekt jaarlijks honderden nieuwelingen over de drempel. De koren treden regelmatig op in de eigen regio of gezamenlijk tijdens bijzondere evenementen. Popkoor Prestige Gouda, dat wekelijks repeteert in De Theaterbakkerheij, geeft dit voorjaar niet alleen haar grote show in de Goudse Schouwburg, maar is ook te horen en zien tijdens het Alphens Korenfestival op zaterdag 11 mei.
Zie voor meer informatie:
www.popkoorprestige.nl


Klaverjassen

bergambacht • Iedere maandag kan er vanaf 19.30 uur worden geklaverjast in De Waard te Bergambacht. Nieuwe belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Ineke Zwijnenburg, 6069 punten; 2. Dirk van Tol, 5840 punten; 3. Pia Both, 5666 punten.