Zeperd Ammerstol bij CKC

ammerstol • Ammerstol verloor in Kralingseveer met 9-0 van nummer drie CKC.

In de warming-up haakten Jordy de Lange en Brian Heerens geblesseerd af. De enige overgebleven wissel zat niet fit op de bank.

"Er kwamen twee jeugdspelers in de ploeg en dan weet je dat je een moeilijke middag tegemoet gaat tegen een veelscorende ploeg," vertelde aanvoerder Jesse de Bruin verontschuldigend. "Van onze kant was het meer tegenhouden dan vooruit voetballen. De schade tot de rust hielden we 'beperkt' tot 4-0 dankzij goed keeperswerk van Koen van der Schee." In de tweede helft hield Ammerstol de linies nog meer gesloten, maar na de vijfde tegentreffer was er geen houden meer aan. Het eindsignaal kwam als geroepen.


Gouderak niet in actie

gouderak • Gouderak kwam niet in actie, omdat tegenstander Hillegersberg niet genoeg spelers op de been kon krijgen.

"'s Morgens werden we al gebeld, dat Hillegersberg niet op zou komen dagen" aldus duizendpoot Jan Lingen, die onder meer de gasten ontvangt. "Dan bel je de scheidsrechter maar. Wij moesten aan de aftrap verschijnen, want stel dat een grappenmaker dit op touw zet. Er kwam dus niemand. De spelers zijn daarna gebleven om ons eerste vrouwenelftal, dat later in actie kwam, aan te moedigen.'
Waartoe dit toe moet leiden weet Jan Lingen niet: "In onze competitie liet HOVDJSCR het bezoekende Nieuwerkerk ook al weten niet over genoeg spelers te beschikken voor een wedstrijd. De kans bestaat dat we ons duel op 4 mei moeten inhalen, Ik verwacht dat een aantal spelers van Gouderak dan niet kan in dat vrije weekeinde. Ik hoop niet dat wij de dupe worden van het wegblijven van de tegenstander."


SPV'81 sprokkelt weer een puntje

polsbroek • Hekkensluiter SPV'81 speelde in en tegen Linschoten met 2-2 gelijk.

Nadat Sander Koolwijk een grote kans miste om de Polsbroekers op voorsprong te schieten, kopte een mee naar voren gekomen boomlange Linschotense verdediger na een vrije trap volkomen vrijstaand raak. SPV'81 bleef ondanks de achterstand degelijk spelen. Na een effectvolle voorzet van Twan Koorevaar werkte een Linschotenaar in de tweede helft de bal in eigen doel. Beide ploegen speelden voor de winst. Na een afgeslagen aanval nam middenmoter Linschoten in de snelle omschakeling opnieuw een voorsprong.
"We waren op dat moment niet bij de les, maar we gingen goed om met die tegenslag," aldus SPV-trainer Gert Alblas. "Een kwartier voor tijd knalde Sander Koolwijk de bal klem in de kruising. Twan Koorevaar had in de slotfase pech dat de bal na zijn inzet de paal raakte."