Bonuspunt voor Benschop; Lopik baalt

benschop/lopik • Benschop hield koploper FC De Bilt met verdedigend voetbal op een 1-1 gelijkspel. SV Lopik verloor na een snelle 0-2 achterstand met 2-3 van BFC, dat zwijnde in de slotfase toen de arbiter de derde Lopikse goal bij een 2-2 stand op advies van de BFC-grensrechter afkeurde.

De Bilt, dat met vijftig punten voorsprong fier aan de leiding gaat, was beduidend beter dan de thuisclub. Benschop, dat in een 4-4-2 opstelling speelde, hield de linies gesloten. FC De Bilt hield het overzicht en slaagde er halverwege de eerste helft in de Benschopse defensie te verrassen. Hiermee kwam de titelfavoriet verdiend op voorsprong.

Na rust bracht Benschop meer strijd, wat ten koste ging van een aantal gele kaarten. Een lange bal bereikte David Verweij, die vervolgens de doelman met een lob verschalkte. Kort daarna kwam FC De Bilt met tien man te staan. Benschop slaagde er niet in hiervan te profiteren. Sluitpost Mitchell van Oort moest in de laatste minuten diverse malen in actie komen om het (bonus)punt veilig te stellen.

SV Lopik-BFC 2-3

"En dan sta je met lege handen, terwijl je er drie punten bij had kunnen hebben," baalde Lopik-trainer Bertus van Schaik na afloop. "We begonnen te slap en daar profiteerde BFC doeltreffend van. Vlak voor rust kopte Jacco Borst raak. In de pauze heb ik wat omgezet, waardoor de aanval versterkt werd. Ardy de With maakte de verdiende gelijkmaker, nadat de Bussumse doelman een schot van Bas Landman niet onder controle kreeg. Daarna gingen we vol voor de winst om boven de nacompetitiestreep te blijven staan."

Jonathan Werrie kwam na een goede combinatie tussen Melvin Lamens en De With voor zijn man en scoorde. De scheidsrechter keurde de goal volgens Van Schaik af, omdat hij de buitenspelsituatie vanuit zijn gezichtshoek niet kon beoordelen. Dit gaf enige consternatie. Tot overmaat van ramp scoorde BFC in de slotminuut de winnende treffer.