'Kelderkraker' 3e klasse C in evenwicht

regio • Lekkerkerk en Schoonhoven, die in negentig minuten beide een keer scoorden, deelden zaterdag in hun onderlinge duel de punten.

De thuisclub bivakkeert met zijn twaalfde plaats in de gevarenzone. Schoonhoven klimt naar de veilige negende plaats, maar het verschil tussen beide clubs is maar drie punten.

Lekkerkerk begon opportunistisch en nam via Jeffrey Altheer een voorsprong. Een tweede treffer van de oud-prof werd afgekeurd. Schoonhoven nam nog voor rust het initiatief over en kwam via Walter van Mourik langszij. "In de tweede helft maakten wij de dienst uit," oordeelde Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort. "We creëerden een paar goede kansen, maar de bal wilde er niet in. In de slotfase redde de doelman van Lekkerkerk (Robin Schiedon, red) een punt voor zijn team. Hij wist na een inzet van Tiago de Vries de bal via de lat uit de kruising te tikken. Met de volle buit hadden we nog betere zaken gedaan."

Dilettant had in Krimpen aan de Lek weinig moeite met hekkensluiter Excelsior Rotterdam en trakteerde de gasten op een 4-1 nederlaag. Robin Segers schoot al snel raak op aangeven van Remco Mulder. De snelle voorsprong gaf vertrouwen aan Dilettant. Marnix van den Adel en Mulder voerden de score op. Excelsior scoorde vlak voor rust vanaf elf meter. "In de tweede helft vergrootte Jesper van den Adel de voorsprong en toen was het een gelopen wedstrijd," vertelde interim-trainer Arie den Otter. "Wat belangrijker is, is dat alle perikelen van de afgelopen weken glad gestreken zijn. De groep traint lekker en het publiek langs de kant werd weer een beetje verwend." FC Perkouw slaagde er in Rotterdam niet in te scoren. Nummer twee VVOR deed dat evenmin. Het elftal van interim-trainer Kees Smits kreeg via Pieterjan Geneugelijk, Stef de Goede en Kevin Guttink uitstekende mogelijkheden om de score te openen. De thuisclub kreeg nauwelijks kansen. "Na de inzet van Geneugelijk was de bal zeker een halve meter over de lijn, maar zowel de arbiter als de thuisvlagger constateerden geen doelpunt," merkte Smits op. "We vergaten ons een uur lang te belonen. Daarna was de pijp leeg."