Wayne Tessels zestiende in Assen

assen/lopik • Wayne Tessels kan terugkijken op een goede eerste race met de Yamaha R6 van SWPN. Tessels kwam in actie op zijn stock-motor in de World Supersport-klasse op het TT Circuit in Assen. De coureur uit Lopik finishte de wedstrijd als zestiende en gaat zich nu opmaken voor de 24-uur van Le Mans.

Wayne Tessels had zijn deelname te danken aan een wildcard. Het was voor de Lopiker het eerste evenement met de Yamaha R6 van SWPN.

De 24-jarige coureur kende een goede start, waarna hij in de openingsronde opschoof naar de achttiende plaats en een ronde later naar de zeventiende positie. De SWPN-coureur wist de aansluiting te vinden met een groep die in eerste instantie streed voor de veertiende plaats. In de loop van de race viel deze grote club rijders uit elkaar. Tessels kon zich met zijn stock-motor goed meten met de WK-rijders, ondanks dat hij zo'n 15 km/u tekort kwam op de rechte stukken. De Lopiker finishte de wedstrijd net buiten de punten als zestiende. Al met al een goed eerste raceweekend met de Yamaha R6 van SWPN.

Tijd voor rust heeft Tessels niet. Zondagavond reist hij al door richting Frankrijk, waar komende week de 24-uur van Le Mans op het programma staat met RAC41. Vanaf woensdag wordt er getraind en de wedstrijd voor de WK Endurance start zaterdagmiddag om 15.00 uur. Updates staan op zijn Facebookpagina (Wayne Tessels #77).


Hein Otterspeer verlengt

ouderkerk • Hein Otterspeer komt ook de komende twee jaar in actie namens Team Jumbo-Visma. De regerend nationaal sprintkampioen heeft zijn aflopende contract bij de ploeg van coach Jac Orie verlengd tot en met het seizoen 2020/2021.

De 30-jarige sprinter veroverde eind januari voor de tweede keer in zijn loopbaan de Nederlandse sprinttitel. In 2015 was Otterspeer al eens de beste nationale sprinter. Door zijn titel mocht hij een maand later deelnemen aan het wereldkampioen sprint. Tijdens het mondiale toernooi, dat ook plaatsvond in Thialf, eindigde hij als achtste. Daarnaast kwam Otterspeer in actie tijdens de World Cups in Obihiro, Tomakomai, Heerenveen en Hamar.

"Ik ben blij met deze contractverlenging en het vertrouwen dat ik krijg van Jac", aldus Otterspeer. "Er zit zo veel kwaliteit in het team en ik weet gewoon dat als alles bij mij klopt ik één van de beste sprinters ter wereld ben. Dat heb ik qua niveau laten zien bij het afgelopen NK. Ik vertrouw erop dat ik samen met Jac een trainingsschema ga samenstellen waarmee het allemaal nog een stuk beter kan." Door de contractverlenging van Otterspeer is Team Jumbo-Visma, met onder anderen Sven Kramer, Kjeld Nuis én Patrick Roest, nu compleet.

Bron: www.teamjumbovisma.nl