Gifbeker nog niet leeg voor DCV

regio • De competitie lijkt als een nachtkaars uit te gaan voor tweedeklasser DCV. De Krimpenaren halen nauwelijks punten in deze fase en noteerden tegen Strijen wederom een nederlaag: 1-2.

DCV kwam op eigen veld met 0-2 achter, maar verkleinde de achterstand door een treffer van Anthonio Thomas. Meer zat er echter niet in voor de rood-zwarten.

Spirit is er op gebrand om een periodetitel in de wacht te slepen, maar maakte een lelijke uitglijder tegen Vitesse Delft. Het team van trainer Richard van Cappellen verloor in Delft met 1-0. Het duel werd vanaf de elfmeterstip beslist. Na een handsbal van Lars van den Wijngaard in de tweede helft trok Vitesse Delft de winst naar zich toe.

Na een voorspoedige reeks doet Schoonhoven even een stapje terug. Na drie overwinningen op rij volgde zaterdagmiddag een 0-1 nederlaag tegen DVO '32 uit Vlaardingen. Het doelpunt werd in de 27ste minuut gescoord door Robin Breems. Daarna ging Schoonhoven op jacht naar de gelijkmaker, maar de voorhoede had te weinig stootkracht om DVO' 32 in de problemen te brengen.

FC Perkouw speelde zich zo goed als veilig door het thuisduel tegen het Rotterdamse DRL met 4-1 te winnen.

Binnen een kwartier stond FC Perkouw met 2-0 voor. Jan Smits rondde een pass van Stef de Goede af. Kort daarna verdubbelde De Goede de score. De Perkouwenaren gingen door en het wachten was op de 3-0. Kevin Guttink zag zijn inzet echter gekeerd door de Rotterdamse doelman, die de bal meteen naar voren schoot. Uit die aanval viel de aansluitingstreffer. "Het kan raar lopen," vertelde interim-coach Kees Smits. "Gelukkig bracht Pieterjan Geneugelijk de marge weer op twee. Toch sloop de gemakzucht in ons spel. Daarom hadden we het na rust best moeilijk en ik vreesde een tweede tegentreffer. Met Kevin Guttink hebben we echter een spits, die een wedstrijd kan beslissen. Gelukkig deed hij dat." FC Perkouw staat er goed voor in de derde periode en een hogere klassering dan de huidige zesde plaats blijft mogelijk.

Ammerstol kon het niet bolwerken tegen de aanstaande kampioen Nieuwerkerk en verloor op eigen veld met 1-6. Met enige jaloezie zag Ammerstol-trainer Rieny Looren de Jong dat zijn collega Rob Luiten over een brede selectie beschikt, die bovendien veel kwaliteit heeft. "Mijn spelers slaagden er niet in hun positiespel te onderbreken. Dan krijg je de doelpunten om je oren. Al vind ik wel dat we soms iets te makkelijk de goals weggaven."

Hekkensluiter SPV81 won in Nieuwerbrug met 0-4 van De Rijnstreek, dat nu nog maar twee punten meer heeft dan de Polsbroekers.
SPV'81 begon overweldigend. Paal en lat stonden de openingstreffer in de beginfase in de weg. De thuisclub stuitte op doelman Jeroen Both, die zijn team voor een achterstand behoedde. Halverwege de eerste helft nam het elftal van Gert Alblas het initiatief en kwam niet meer in de problemen. Aris van der Vlist bemachtigde de bal in het kelderduel en zette de groen-witten op voorsprong, waarna Dave Koolwijk binnen een paar minuten met twee gave goals de wedstrijd besliste. Coach Alblas na afloop: "We kunnen echt wel aardig voetballen, al blijkt dat niet uit de positie op de ranglijst. In de slotfase maakte Tjardi Verkerk de 0-4. We gaan in de resterende vier duels er alles aan doen om de rode lantaarn over te doen aan de Rijnstreek."