Lopik en Benschop: spannend slot

lopik • SV Lopik verloor in Almere met 5-2 van Waterwijk en staat op doelsaldo nog net boven de nacompetitiestreep. Benschop verloor in en tegen Almere met 2-0.

De Lopikers speelden compact tegen de nummer drie en gaven weinig ruimte weg. Via een snelle uitval schoot Jonathan Werrie zijn ploeg zelfs op voorsprong. De thuisclub voerde de druk op en kreeg een strafschop toegekend toen Jordy van den Berg zijn voorbijsnellende tegenstander haakte binnen de zestien. "Door die tegenvaller verloren we even het hoofd, waarvan Waterwijk vlak voor rust profiteerde," blikte Lopik-trainer Bertus van Schaik na afloop terug. "Met een 1-3 achterstand gingen we aan de thee. Nadat de thuisclub nogmaals scoorde benutte Ardy de With ook een strafschop. Davy Boon en De With kregen nog kansen, maar in de omschakeling had Waterwijk het laatste woord."

Op een slechte grasmat begon Benschop afwachtend tegen een goed voetballend Almere, dat voor rust geen kans zag een van de doelrijpe mogelijkheden te benutten. Voor Benschop waagden Martijn de With (kopbal) en David Verweij (schot) zich aan een doelpoging. In de tweede helft kwamen de Benschoppers beter in hun spel, maar de thuisclub scoorde binnen vijf minuten twee keer. Vanaf dat moment speelde het elftal van Emanuel Sluis een verloren wedstrijd. "Het doelsaldo om de nacompetitie te kunnen ontlopen, kan weleens belangrijk zijn," merkte elftalleider Martijn Sluis op. "We hielden door stug te verdedigen de schade beperkt." Zaterdag ontvangt Benschop koploper FC De Bilt. In de resterende twee wedstrijden -tegen Veensche Boys en IJFC, dat ook in de gevarenzone zit-, moet de jubilaris zich veilig zien te spelen.