• Lente Kam in haar praktijk aan huis.
• Lente Kam in haar praktijk aan huis. Foto: wijntjesfotografie.nl

Lente Kam: subtiele aanpak

schoonhoven • Het grote voordeel van een eigen praktijk is de persoonlijke invulling van alle werkzaamheden.

Voor de Schoonhovense fysiotherapeute Lente Kam (54) betekent dat volledige aandacht voor de cliënt zonder nadrukkelijk op de klok te kijken. Voor behandelingen wordt in de regel twintig tot dertig minuten uitgetrokken, maar bij Lente Kam tikt de klok soms door tot veertig minuten. "Ik laat me niet opjagen. Als ik vind dat er meer tijd moet worden uitgetrokken voor een intake of aanpak, dan doe ik dat. Je zal mij ook niet tussentijds de telefoon zien oppakken. Dat is normaal gesproken een grote ergernis voor cliënten. Een rustige, ongestoorde behandeling is mijn visitekaartje. Mocht ik niet opnemen, dan kan het antwoordapparaat worden ingesproken en bel ik zo spoedig mogelijk terug. Uiteraard kan ook gebruik worden gemaakt van het contactformulier op mijn website www.lentekamfysio.nl of kan men mij via whatsapp bereiken."

Lente Kam heeft sinds de afronding van haar studie in Utrecht op diverse plaatsen in Nederland gewerkt. In Schoonhoven trad ze zo'n 25 jaar geleden in dienst bij Robert Spruyt en daarna had ze met een collega een praktijk in de Jan Lutmastraat in Schoonhoven-Noord. Sinds 1 maart heeft ze een ruimte in haar woning aan de Vrouwenmantel 89 -in de wijk Thiendenland- tot haar beschikking.

"Ik ben eigenlijk een solist en draag het liefst verantwoording af aan mezelf", lacht ze. "Ik ben ook een tikkeltje eigenwijs. Ik wil alles op mijn manier doen. Met 32 jaar ervaring in dit vak moet dat ook lukken."

Lente Kam is deskundig op het gebied van houding en beweging, maar is daarnaast gespecialiseerd in oedeemtherapie (ophoping van vocht), fysiotherapie op basis van haptonomie (stress en spanningen wegnemen), bindweefselmassage (blokkades verhelpen) en bindweefseltechniek (chronische klachten, gerelateerd aan stofwisseling). De Schoonhovense is op dinsdag, woensdag en vrijdag paraat. "Ik woon met mijn partner Peter Oskam al jaren in Schoonhoven. Mond-tot-mondreclame was het voornaamste wapen. Daarom hoop ik nu meer in beeld te komen. Ik weet zeker dat mijn subtiele aanpak patiënten bevalt."