Domaine des Dames organiseert puzzeltocht

regio • Voor het tweede jaar op rij houdt Lionsclub Domaine des Dames een autopuzzeltocht als onderdeel van haar Lifestyle Spring Market. De 2019 editie -op zaterdag 13 april, met als thema 'water'- wordt in samenwerking met Gemaal De Hooge Boezem Achter Haastrecht georganiseerd.

De tocht begint om 11.00 uur vanaf het in 1872 gebouwde gemaal en voert door het Krimpenerwaardse landschap naar Krimpen aan den IJssel. Een bezoek brengen aan het gemaal kan vanaf 10.00 uur en is voor deelnemers geheel gratis. Aanmelden voor de puzzeltocht kan via www.krimpendomainedesdames.lions.nl.

De autopuzzeltocht maakt onderdeel uit van de Lionsclub DdD (Krimpenerwaard-breed) Lifestyle Spring Market, die gehouden wordt van 11.00 tot 16.00 uur bij het Streekmuseum in Krimpen aan den IJssel. De voorjaarsmarkt biedt activiteiten voor jong en oud: tombola, workshops, sfeervolle kramen vol 'must haves' voor huis en tuin en een grote collectie nieuwe en vintage damestassen.

De opbrengst van het evenement gaat voor een groot deel (60%) naar Stichting Matchis, het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren. Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Het overige deel (40%) is voor het vervullen van wensen uit de wensboom en een aantal kleinere doelen binnen de Krimpenerwaard en Krimpen a/d IJssel.

De banden tussen de Lionsclub DdD-dames en de Haastrechtse stichtingen en ondernemers zijn niet nieuw. Eerder werkten de Lionsclub DdD-dames al mee in de Overtuin en namen zij deel aan de Nationale Opschoondag. De relatie met Het Gemaal, Dotter Design, Merla Marketing, Atelier Natuurschatten, Chris Cuisine, Coop, Arjan van der Eijk en Floor wordt zeer waardevol bevonden.