Marten Boverhof weg bij VVAC

ottoland/lopik • VVAC (Alblasserwaard) en hoofdtrainer Marten Boverhof nemen aan het einde van het seizoen afscheid van elkaar.

Ondanks een doorlopend contract is dit in onderling overleg besloten, zo heeft VVAC zaterdagmiddag bekendgemaakt. De spelersgroep van de Ottolanders is na de wedstrijd tegen Unitas geïnformeerd.

Op verzoek van Marten Boverhof uit Lopik -die in zijn eerste seizoen met VVAC via de nacompetitie naar de derde klasse promoveerde- wordt het contract vanwege privéomstandigheden met ingang van medio juni ontbonden. Gezien de reden hebben bestuur en TC van VVAC hiermee ingestemd.

Boverhof, die eerder dit seizoen om dezelfde reden al een periode rust nam en toen werd vervangen door Ton Vonk, zal niet elders aan de slag gaan.

SV Lopik knokt zich naast De Meern

lopik • SV Lopik sleepte na een 0-1 achterstand met veel strijd een 1-1 gelijkspel uit het vuur tegen een sterk spelend De Meern.

De gasten, die halverwege de eerste helft op voorsprong kwamen, waren veel sterker, maar kwamen niet verder dan één treffer. Jordy van den Berg voorkwam een tweede tegentreffer toen hij zijn doelman Twan Schimmel op de doellijn assisteerde. Tijdens de theepauze staken de Lopikers de koppen bij elkaar: de veldbezetting moest beter. Het had zijn uitwerking, want Lopik speelde een prima tweede helft. Na een vrije trap van Davy Boon wist Melvin Lamens met een slimme voorzet Jacco Borst vrij voor het doel te krijgen. Die noteerde de winnende treffer.

Moeizame zege

bergambacht • Bergambacht won in een slechte wedstrijd in Rotterdam met 0-1 van laagvlieger Swift Boys. De thuisclub, die in Bergambacht met 8-0 klop kreeg, verdedigde op het moeilijk te bespelen veld stug, Regelmatig lag er een Rotterdammer geblesseerd op het veld, wat het tempo uit de wedstrijd haalde. Twan Schmidt bezrogde zijn team tien minuten voor tijd na een vlot opgezette aanval met een fraaie goal de drie punten. Bergambacht blijft zo in het spoor van Nieuwerkerk, dat zaterdag niet speelde, maar wel als toeschouwer bij de wedstrijd aanwezig was.

Nipt verlies

polsbroek • SPV'81, dat in de midweekse inhaalwedstrijd tegen WDS met 2-0 onderuit ging, verloor voor de achtste keer dit seizoen een wedstrijd met een doelpunt verschil. Siveo'60 uit Zegveld nam dankzij een 3-4 zege de punten mee uit Polsbroek.

SVP-doelman Jeroen Both behoedde de thuisclub eerst met fraaie reddingen voor een achterstand, maar moest alsnog buigen. Martijn de Heer, die aangetikt werd in het zestienmetergebied, schoot zijn team vanaf de penaltystip langszij. De gasten namen opnieuw de leiding en Ivo Sluis had pech dat zijn inzet van de doellijn werd gehaald. In de tweede helft viel al na 20 seconden de 1-3, maar Martijn de Heer en Thomas Spelt brachten de Polsbroekers weer langszij. Siveo had echter het laatste woord.