Stolwijk doet goede zaken

regio • Stolwijk boekte in de derde klasse B Laag -in de strijd om handhaving van het derdeklasserschap- een belangrijke 3-1 zege op concurrent Alphen. De Stolkers blijven in het spoor van de ongeslagen koploper WVC (Roelofarendsveen) en nummer twee Haastrecht, die beide ook wonnen.

De Alphenaren namen in de eerste helft de leiding, terwijl de thuisclub het betere van het spel had. Na rust bracht Joost van Niekerk de stand al snel in evenwicht. Stolwijk kon doordrukken. Via een fraaie doeltreffende actie van Chris Schouten kwam Stolwijk op voorsprong. Menno Verkade diende de definitieve knock-out toe.

Haastrecht had weinig moeite met het Haagse HMC en won met 8-2. Nadat de gasten het aluminium getest hadden, kreeg Haastrecht kans na kans. Lars Harmsen opende de score, die Björn van Leeuwen voor rust verdubbelde. In de tweede helft was het verzet van HMC gebroken. Met WVC (Roelofarendsveen), dat Haastrecht zondag op bezoek krijgt, en Stolwijk moet het elftal van De Bruin uitvechten welke twee ploegen zich direct handhaven in deze derde klasse B Laag en wie dat via de nacompetitie moet doen.

Cabauw won in de derde klasse C Laag na een 1-2 ruststand met 5-2 van het Haagse SVH en klimt op de ranglijst naar de vierde plaats: een positie die recht geeft op de nacompetitie, waarin het derdeklasserschap behouden kan worden. In een bizarre tweede helft stelden de Cabauwenaren de zege veilig. De weer van stal gehaalde Fris Nagel scoorde al snel, maar twee toegekende strafschoppen troffen daarna geen doel. Zowel Rutger de Lang als Mark Rooken faalden vanaf elf meter. De Lang was daarna wel trefzeker; Tom van Dijk had het laatste woord.