DCV nog niet uit dip in 2C

krimpen a/d ijssel • Tweedeklasser DCV heeft nog steeds niet de vorm terug waarmee de Krimpenaren in de voorgaande fase de leiderspositie bekleedden. Tegen Kethel Spaland bleef het team van trainer Ronald Klinkenberg in Schiedam op 2-2 steken. Johan van Wageningen zette de rood-zwarten op een 1-0 voorsprong, maar de Schiedammers lieten dat niet op zich zitten. Bij 2-1 scoorde Daan Beumer de gelijkmaker.

Schuin oog

ouderkerk a/d ijssel • Tweedeklasser Spirit kijkt met een schuin oog naar de ranglijst van de derde periode. De Ouderkerkers komen elk seizoen laat op dreef, maar pakken regelmatig een prijs mee. CWO werd op eigen veld met 3-0 verslagen en dat geeft de Ouderkerkers moed. Voor de pauze zorgde Raoul Haliweli voor 1-0. Na de thee schoot Stefan Bitter vanaf 25 meter raak. Daarna zorgde Giorgio Getrouw voor de definitieve genadeklap.

Dilettant verslikt zich in FC Perkouw

krimpen a/d lek • Dilettant liet het voor de tweede keer afweten tegen FC Perkouw. Na een eerdere oorwassing in Berkenwoude (6-0) gingen de rood-witten zaterdagmiddag op eigen veld met 1-3 onderuit. Het was een verdiende zege voor FC Perkouw, dat voor rust verzuimde verder afstand te nemen. Het bleef bij 0-1 via Jan Smits. Nadat Dilettant via een benutte strafschop van Stefan de Kok op 1-1 was gekomen, liepen de bezoekers via Kevin Guttink uit naar 1-3. Bij Dilettant ontbrak trainer Jan Verveer. Hij zit ziek thuis.

Schoonhoven boekt derde zege op rij

schoonhoven • Schoonhoven pakte drie kostbare punten bij DRL. De 1-2 zege was de derde overwinning op rij voor de mannen van trainer Raymond van der Kort. De Rotterdammers staan op de voorlaatste plaats en dus was het zaak om niet te verliezen. DRL kwam niettemin voor rust op 1-0. Dat werd gerepareerd door Sharham Omary: 1-1. Na de wisseling van helft werd Arie Versluis op maat bediend door Ayoub Allaoui en deze zorgde voor de belangrijke 1-2. Er volgde nog een spannnende slotfase, maar Schoonhoven liet z'n prooi niet meer glippen.

Benschop drie punten rijker

benschop • Benschop boekte in een matig duel met wel veel strijd een belangrijke 1-0 zege op JSV Nieuwegein. Als het voetballend minder gaat, dan biedt een juiste instelling perspectief. Dat ondervond Benschop, dat de punten hard nodig heeft. Beide ploegen creëerden weinig kansen. De via de zijkant opgekomen Patrick Maton stuitte op de Nieuwegeinse doelman. Na een afgeslagen aanval van de bezoekers slaagde Martijn de With erin om met een lange bal de voluit sprintende Jonathan Antonio in kansrijke positie te brengen. Antonio stiftte de bal over de doelman heen, waarna een verdediger in een uiterste poging om redding te brengen de bal tegen de lat kopte. De attente Benschopse vleugelspeler kopte op zijn beurt raak. In de tweede helft verdedigde de thuisclub de voorsprong met man en macht. Een keer voorkwam de lat de gelijkmaker. In de slotfase verzuimde David Verweij de definitieve knock-out toe te dienen.