Drugsdealer betrapt

schoonhoven • Een 21-jarige man uit Langerak is dinsdag in Schoonhoven op heterdaad betrapt op het dealen van drugs. Het was de tweede keer in korte tijd dat hij werd aangehouden.

Eerder dit jaar werd de man opgepakt in een onderzoek naar een poging tot woninginbraak met geweld in Schoonhoven. Tijdens zijn fouillering troffen agenten een hoeveelheid soft- en harddrugs bij hem aan. Hij is gehoord over het dealen in drugs en daarna naar huis gestuurd, omdat hij uiteindelijk niet betrokken bleek bij de poging tot woninginbraak. Na zijn vrijlating ging de Langerakker direct weer dealen. Dinsdag liep hij opnieuw tegen de lamp.

Voor de poging woninginbraak met geweld hield de politie in maart drie andere verdachten aan. Het gaat om twee Schoonhovenaren van 17 en 18 jaar en een 18-jarige man uit Polsbroek. Twee verdachten werden tijdens het inbreken bij de woning aan de Ereprijs in december 2018 betrapt door de zoon van de bewoners waarna er een worsteling ontstond. De verdachten wisten toen te ontkomen.