Ontmoeting veteranen

schoonhoven • Stichting SWOS organiseert weer een SWOS-veteranenontmoeting aan de Oranjeplaats 45B te Schoonhoven. Veteranen van jong tot oud zijn vrijdag 12 april welkom om onder het genot van een drankje ervaringen te delen. Deze avond zal ook een spreker vertellen over zijn missie/uitzending. Aanvang: 19.00 uur.


Koningsspelen

schoonhoven • De vijf basisscholen in Schoonhoven organiseren sinds 2013 gezamenlijk de jaarlijkse Koningsspelen. Sportverenigingen, het Schoonhovens college en andere organisaties verzorgen deze dag -12 april- sportclinics voor de groepen 4 t/m 8. De activiteiten zijn van 10.00 tot 12.00 uur.

Het doel van deze dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk en leuk het is om te bewegen. Er worden verschillende sporten gepresenteerd. Het programma: de kinderen van groep 4 spelen verschillende spelletjes in sporthal De Meent, georganiseerd door het Schoonhovens College; leerlingen uit groep 5 maken bij Kluswijs kennis met dansen, Tang So Doo en skeeleren; groep 6 houdt zich bezig met hockey, beachvolleybal en bootcamp rondom de hockeyvelden; groep 7 komt in actie op de velden van de voetbalvereniging, de tennis en op de atletiekbaan en groep 8 komt van 12.00 tot 14.00 uur in actie in sporthal De Meent met basketbal en badminton, tafeltennis bij het clubgebouw van Smash en voetbal op de voetbalvelden. Voor de groepen 1 t/m 3 zijn er op school verschillende activiteiten. Tussendoor krijgt iedereen een gezonde versnapering aangeboden door Plus Rechtuyt. Belangstellenden zijn uiteraard welkom om een kijkje te komen nemen.


Worshipnight

schoonhoven • Zondag 7 april is er een worshipnight in de aula van de Willem de Zwijgerschool in Schoonhoven. Iedere eerste zondag van de maand vindt deze bijeenkomst, met iedere keer een andere invulling, hier plaats. Het thema van deze avond is 'Hoop'. Oscar van Eijk begeleidt met een band de zang. Worshipnights zijn voor mensen die wel of geen kerk bezoeken. Aanvang 20.00 uur. Meer info: info@zipfestival.nl