Budget jongerenwerk omhoog

lopik • De gemeenteraad van Lopik heeft in meerderheid besloten om het budget voor jongerenwerk voor 2019 met 10.000 euro te verhogen.

Het jongerenwerk is sinds januari dit jaar ondergebracht bij Stichting Pulse. De stichting doet dit voorlopig op basis van 16 uur per week. Gewenst was 20 uur per week, wat met de verhoging van het budget kan worden gerealiseerd.


Motie

lopik • Het Lopiks college van B&W gaat de noodzaak van maatwerk voor woningbouw buiten de rode contouren in kleine kernen onder de aandacht brengen van de provincie Utrecht. De gemeenteraad vroeg hier via een motie om. Het college hoopt dat 'goed gemotiveerde woningbouwplannen' op medewerking van de provincie kunnen rekenen.


Extra geld voor sport accommodaties

krimpenerwaard • Om de tarieven voor de huur en investeringen in de sportaccommodaties in de Krimpenerwaard gelijk te trekken, stelt wethouder Lavinja Sleeuwenhoek extra geld beschikbaar. Het gaat om 300.000 euro per jaar.

De gemeenteraad moet dit voorstel nog goedkeuren bij de vaststelling van de sportnota, die in juni wordt besproken.

Bij het uitspitten van afspraken en regelingen met de toenmalige gemeenten zijn grote verschillen aan het licht gekomen. "In sommige gevallen zijn de tarieven al geharmoniseerd, maar de buitensport moet nog aan bod komen. Daarom hebben we de sportclubs met vragenlijsten verzocht om hun zienswijzen op onze financiële paragraaf te geven. Na verwerking van deze gegevens en nadere afstemming met de besturen worden die in de nota opgenomen", verklaart de wethouder sportzaken.
Ze heeft al diverse gesprekken met voetbal- en tennisclubs gevoerd en zal de komende maanden nog wel een aantal keren aan de bel trekken om tot consensus te komen. "Dit is een fors traject. Het gaat in vrijwel alle gevallen om maatwerk, waarbij niet alleen de grootte van de vereniging maar ook het aantal inwoners van de kern en reeds bestaande faciliteiten een rol spelen."
Sleeuwenhoek wil niet tornen aan het aantal zwembaden in de gemeente. Voor de zeven accommodaties draagt de gemeente jaarlijks 800.000 euro bij.


Tweede verdachte aangehouden

schoonhoven • Een 17-jarige inwoner van Schoonhoven is vorige week aangehouden op verdenking van zware mishandeling bij een woninginbraak. De inbraak vond op 29 december vorig jaar plaats aan de Ereprijs in Schoonhoven. Eerder werd al een 18-jarige man uit Polsbroek opgepakt en in bewaring gesteld. Hij zit nog altijd vast. Bij de woninginbraak ontdekte het slachtoffer twee woninginbrekers op heterdaad. Nadat het slachtoffer de beide mannen aansprak ontstond er een worsteling. Daarbij raakte het slachtoffer zwaargewond. De twee inbrekers gingen ervandoor en lieten het slachtoffer achter.