Vakgarage De Wit steunt Het Rode Kruis

schoonhoven • Iedereen die zijn of haar auto voor onderhoud bij Vakgarage De Wit in Schoonhoven brengt, ontvangt een EHBO-set cadeau. Bovendien geeft deze Vakgarage voor elke uitgereikte EHBO-set 0,40 euro aan het Rode Kruis in Nederland. De actie loopt van 1 april tot en met 30 september.

De EHBO-set is samen met het Rode Kruis samengesteld. De opbrengst van deze actie zet het Rode Kruis in voor de noodhulp die hun vrijwilligers in Nederland verlenen. Bij een grote brand bijvoorbeeld, een kettingbotsing of een ongeluk tijdens een sportevenement. Het geld wordt voornamelijk besteed aan de opleiding en training van de bijna 8.000 vrijwilligers en aan hun uitrusting tijdens hun inzet. Denk aan herkenbare, professionele en veilige kleding en aan noodhulpmiddelen. "Komt de nood aan de man, dan is zo'n set heel nuttig en kan het meer leed voorkomen. Bovendien toont de Vakgarage hiermee haar collectieve kracht: zaken landelijk organiseren en bundelen met de bedoeling om lokaal sterk te staan en je te onderscheiden. Eigenlijk net als het Rode Kruis doet. Altijd vertrouwd dichtbij", aldus Klaas de Wit namens Vakgarage De Wit in Schoonhoven. Gedurende de actieperiode zal er op de balie bij de Vakgarage -aan de Diamant 6- een collectebox staan waarin klanten eventueel een extra bijdrage kunnen doen.


Voorjaarsbeurs

willige langerak • Op vrijdag 5 april van 18.30 tot 21.00 uur en op zaterdag 6 april van 10.00 tot 13.00 uur wordt in het 'witte kerkje' aan de Montignylaan de jaarlijkse voorjaarsbeurs gehouden.

Verkrijgbaar zijn onder andere boeken, platen, zelfgemaakte kaarten, kleding en voorjaarsbloemstukken.