'Verantwoord en lokaal betrokken'

lopik • PLUS is wederom verkozen tot de 'meest verantwoorde supermarkt'. Met een gemiddelde score van 7,47 op de negen onderzochte criteria - zoals duurzame handel, gezondheid en klimaat – wist de supermarkt voor het vijfde jaar op rij de koppositie in het duurzaamheidsonderzoek van GfK te pakken.

Ook de afgelopen vier jaar eindigde Plus op de eerste plaats. Dit jaar scoort de supermarkt op alle negen thema's een plaats in de top-3. Met drie thema's staat Plus bovenaan, namelijk bij het assortiment eko/biologische producten, milieuvriendelijke maatregelen en informatie over gezonde voeding. "Goed eten scoort, maar ook de 'laagblijvers' zorgen ervoor dat Plus een hoogvlieger is geworden. Het aspect waar de supermarkt zich speciaal in onderscheidt is lokale betrokkenheid. Daar staat Plus een heel stuk voor op haar concurrenten", stelt Joop Holla van onderzoeksbureau GfK.

Jan-Joris te Kulve, bedrijfsleider van Plus Van Velzen Lopik: "Wij doen enorm ons best om de meest verantwoorde supermarkt te blijven. Zo werken we nauw samen met de Voedselbank Lopik en zijn we een lokale ophaalservice gestart. Met onze 'Shop & Neer Bus' maken we het mogelijk voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn om zelfstandig hun boodschappen te doen.

Plus introduceerde eind januari de 'laagblijvers': een selectie van alledaags groente en fruit, dat blijvend fors in prijs verlaagd is. Daarnaast zorgt de supermarktorganisatie voor 24/7 beschikbaarheid van een AED bij al haar supermarkten. Om de milieu-impact van verpakkingen te verkleinen, wordt het plastic wegwerpservies met ingang van het barbecueseizoen vervangen door herbruikbare varianten en wordt de levering van zwart kunststof dit jaar afgebouwd.