Rommelmarkt Cabauw

cabauw • Zaterdag 6 april wordt voor de 18e keer de jaarlijkse rommelmarkt in Cabauw gehouden. Deze vindt zoals gebruikelijk plaats op het parkeerterrein van 'Ín t Witte Paard'.
Bezoekers treffen er vanaf 9.00 uur maar liefst 40 kramen met o.a. boeken, curiosa, speelgoed, witgoed, gereedschap, bloemen en planten, kleding en meubels. Rond de middag treedt Het Weteringkoor belangeloos op en kan er genoten worden van een ruim aanbod aan versnaperingen. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Vrienden van de Heilige Jacobuskerk Cabauw.


't Koetshuys opent deuren als theater

lopikerkapel • 't Koetshuys in Lopikerkapel, bekend als bed and beakfast en galerie, opent nu ook haar deuren als theater. Zanger/acteur Bas Grevelink en actrice Tonie Kok bijten het spits af op 12, 13 en 14 april.

'Theaterbeest' Bas Grevelink brengt voor de pauze, samen met Rob Stoop op piano, een programma van nostalgische en humorvolle liedjes van Louis Davids tot Ramses Shaffy. Grevelink was de afgelopen jaren te zien in de musicals Joseph en Billy Elliot en in de meezingshow Ik Ben Blij Dat Ik Je Niet Vergeten Ben. Na de pauze speelt hij samen met actrice Tonie Kok van Theatergroep De Schakel de komische sketch Dinner for One, die gaat over Miss Sophie: een rijke Engelse dame, die de traditie heeft om op haar verjaardag haar vier beste vrienden uit te nodigen voor een diner. Er is alleen een probleem: Miss Sophie is inmiddels 90 en alle vier haar vrienden zijn inmiddels overleden. De voorstelling op vrijdag 12 april is gereserveerd voor bekenden en vrienden van de stichting Kunst en Cultuur, die voor een gereduceerd tarief kaartjes kunnen reserveren via dienyscheffer@outlook.com. Aanvang op 12 en 13 april om 20.30 uur, op zondag 14 april om 15.00 uur. Toegang: 15 euro incl. consumptie. Reserveren kan via theater@tkoetshuys.com of 06-54641458. Meer info op www.tkoetshuys.com/theater en www.kunstencultuurlopik.nl