Afbeelding

Nieuwe duofiets

stolwijk • Cliënten van activiteitencentrum De Baanbreker in Stolwijk kunnen er op uit met een nieuwe duofiets. Eén van de eerste ritjes voerde vorige week naar Bouwbedrijf De Vries en Verburg. Daar nam Harriëtte Brugman namens de hoofdsponsor een bos bloemen in ontvangst.

"Onze oude fiets was hard aan vervanging toe", vertelt Marleen de Haas, begeleider bij De Baanbreker. "We hadden al een mooi bedrag bij elkaar door de verkoop van onze zelfgemaakte producten, zoals kaarsen en cadeaus. Maar dat was nog niet voldoende voor een nieuwe fiets. We zijn daarom heel blij dat we sponsors hebben gevonden voor de rest van het bedrag."

Te huur
Een duofiets is een fijn vervoermiddel om samen mee te bewegen. Marleen de Haas: "Je zit naast elkaar op een driewielerfiets met stoeltjes. De fiets kan niet omvallen, je kunt gemakkelijk op- en afstappen en je praat makkelijker met elkaar doordat je naast elkaar zit. We gebruiken de fiets dagelijks, maar hij is op dinsdagmiddag nog vrij. Dan is de duofiets te huur voor inwoners van Stolwijk die willen fietsen, maar dit niet meer zelfstandig kunnen. Zij kunnen met een familielid of een vrijwilliger op pad. De fiets is tussen 12.00 en 15.30 uur te huur voor een uur of langer."

Wie gebruik wil maken van de fiets of meer wil weten, kan contact opnemen met De Baanbreker, Marleen de Haas of Lia Oskam: 0182-346230/baanbreker@gemiva-svg.nl

In De Baanbreker, onderdeel van de Gemiva-SVG Groep, komen dagelijks ongeveer veertig mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en mensen met niet-aangeboren hersenletsel bij elkaar. Zij kunnen er terecht voor een zinvolle dagbesteding.