Lekkerkerk krijgt pak slaag

regio • Lekkerkerk had een off-day tegen IJVV De Zwervers en verloor op eigen veld met maar liefst 1-6.

Het pak slaag kreeg tussen de 30ste en 35ste minuut gestalte, want toen scoorden de Rotterdammers drie keer achtereen. Even leek Lekkerkerk terug te komen in de wedstrijd toen Mark de Jager 1-3 aantekende, maar de vreugde was van korte duur. Via perfecte aanvallen liep De Zwervers eenvoudig uit naar 1-6. In alle gevallen was Lekkerkerk-doelman Robin Schiedon kansloos.

Een beter FC Perkouw hield dankzij een late gelijkmaker (1-1) een punt over aan het thuisduel tegen het Vlaardingse DVO'32. FC Perkouw speelde een prima wedstrijd, maar het vizier van de aanvallers stond niet op scherp. Nota bene met tien man -Arie Plug kreeg zijn tweede gele kaart- en bij een 1-0 achterstand, maakte Maarten Adriaanse via een strafschop gelijk. Dilettant had de winst voor het grijpen tegen VVOR, maar in de slotminuut mikte spits Remco Mulders tot ontzetting van de supporters de bal op luttele meters van het doel naast de paal. Daarom bleef het 1-1.

SV Lopik won met de van een blessure herstelde Jonathan Werrie in de gelederen de belangrijke wedstrijd tegen het Baarnse TOV met 2-0. De nummer een-na-laatst passeert dankzij deze zege TOV en stijgt naar de veilige elfde plaats op de ranglijst. Melvin Lamens opende in de vierde minuut al de score met een prachtig afstandsschot. In de tweede helft voorkwam Lopik-doelman Twan Schimmel de gelijkmaker met een cruciale redding. Rowan Buijs, die Werrie verving, maakte de bevrijdende tweede treffer. Benschop verloor in een wedstrijd met weinig kansen in en tegen De Meern met 1-0. Beide ploegen kregen voor rust in het gelijkopgaande duel welgeteld twee kleine kansen. In de tweede helft gingen beide ploegen wel voor de winst. In de slotminuut kreeg Benschop de deksel op de neus Een verre voorzet verdween pardoes over Van Oort heen in de uiterste bovenhoek. Zaterdag komt Benschop in actie tegen Loosdrecht. Deze uitwedstrijd, die aanvankelijk in mei op het programma stond, is naar voren geschoven in verband met het vieren van het 50-jarig jubileum.