Afbeelding
Foto: LOWIE_SMITSKAMP

Vechtsporters in de prijzen

berkenwoude • Shaolin Kempo Kai heeft zich laten zien tijdens het 20ste open Nederlands Kampioenschap American Kempo in Maarssen. De Perkouwse vechtsportvereniging stuurde vier deelnemers.

Lisa Keegel (9) presteerde knap op haar eerste NK door brons te halen voor haar 'open vorm', een schijngevecht zonder wapen. Ook voor Finn Heuvelman (11) was het zijn eerste toernooi. In een zware poule belande hij met zijn vierde plaats net niet op het podium. Rik Smitskamp, die normaal gesproken grossiert in medailles, werd bij zijn gewapende vorm met twee anderen gedeeld tweede. Na loting werd dat de vierde plaats. Nicky Markus (17) werd derde met een fraaie kata. Zij zag haar ploeggenoot Nikki Smitskamp (18) uit Gouda tweede worden. Leraar Ron was trots op de prestatie van zijn team.

Shaolin Kempo Kai traint elke donderdag van 19.00 tot 20.00 in De Zwaan in Berkenwoude. Nieuwe belangstellenden zijn welkom.


BC Vlist pakt door

vlist • Het mixteam van BC Vlist beleefde opnieuw een succesvolle week. Na eerst op maandag Pijnacker met 6-0 te hebben verslagen werd vrijdag nummer twee van de ranglijst, Velo uit Wateringen, met dezelfde cijfers naar huis gestuurd. Alleen de mix van Simone Heemskerk en Cor Broeren werd een driesetter, de andere partijen werden in twee sets binnengehaald. Hierdoor verstevigt BC Vlist zijn koppositie.


Bergambacht slaat pas in slotfase toe

regio • Bergambacht won in een moeizame wedstrijd door vier treffers in het laatste kwartier met 5-1 van het Rotterdamse SDV.

De thuisclub nam snel een voorsprong via Twan Schmidt, maar daarna stokte de anders zo trefzekere aanvalslinie. Via een uitstekend genomen vrije trap kwamen de gasten langszij. "Er werd te veel gezocht naar de spelbepalende spelers voorin, die dit keer het verschil niet konden maken," meldde Bergambacht-trainer Bert Potuyt na afloop. Na het inbrengen van Etienne van den Heuvel en Farouk el Kadiri kon de thuisploeg toch het verschil maken. Rody Bezemer zette Bergambacht op 2-1. Ook de jeugdige Stefan de Man viel goed in. Hij bracht met twee gave goals de marge op drie. Pieter Meijer had het laatste woord.

Gouderak versloeg in Rotterdam het laaggeklasseerde NOCKralingen met 2-4; Ammerstol maakte tien minuten voor tijd een 2-4 achterstand nog ongedaan. Invaller Rob van Woerkom en aanvoerder Jesse de Bruin (penalty) maakten er 4-4 van.
SPV'81 trok weer eens aan het kortste eind. De Polsbroekers verloren in Woerden na een 0-1 voorsprong met 4-3 van nummer twee VEP.