Haastrecht doet goede zaken

haastrecht • Haastrecht boekte in de derde klasse B Laag -in de strijd om handhaving van het derdeklasserschap- een belangrijke 2-0 zege op concurrent Alphen.

De Haastrechters stijgen naar de veilige tweede plaats achter de ongeslagen koploper WVC uit Roelofsarendsveen, dat Stolwijk met 2-1 klopte. De eerste helft bestond uit 'schaakvoetbal' volgens Haastrecht-trainer Edwin de Bruin. "Alleen door fouten konden kleine kansen gecreëerd worden. Ne rust brandde de strijd wel los. We wonnen de meeste persoonlijke duels en gingen in plaats van een rustige opbouw de lange bal spelen."

Na een goede actie van Lars Harmsen opende Jari van der Stok de score. Haastrecht kreeg genoeg kansen op de 2-0, maar die bleef lange tijd uit. Alphen kreeg nauwelijks mogelijkheden. Uiteindelijk stelde Van der Stok met een bekeken schot de zege veilig. Tygo Vianen knalde de bal nog tegen de lat.

Cabauw pakte in de derde klasse C Laag de eerste punten door het Rotterdamse Besiktas met 2-0 te kloppen. De thuisclub kroop in de beginfase door het oog van de naald, toen de gasten mochten aanleggen vanaf elf meter. Rudy Beumkes stopte de strafschop met verve. Tom van Dijk liet de aanhang na een kwartier juichen. Kort daarna verdubbelde Cabauws steunpilaar Desley Steenbergen de marge. "Daarna kregen we het nog best moeilijk," erkende Cabauw-trainer Rob Wolsleger. "Besiktas kreeg goede mogelijkheden, maar onze defensie stond als een huis. De zege konden we op deze manier over de streep trekken. Alles is nu gericht op handhaving."

Cabauw stijgt dankzij deze zege in de poule van acht clubs naar de zesde plaats. De twee komende wedstrijden -tegen de middenmoters SVH en DRL- moeten de Cabauwenaren leiden naar een hogere positie, die recht geeft op nacompetitie.