Thema-avond over pubers

schoonhoven • Marina van der Wal spreekt op woensdag 10 april in de aula van het Schoonhovens College over het opvoeden van en communiceren met pubers.

Ze is bekend als vaste opvoedkundige van het tv-programma Koffietijd en als co-auteur van 'Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek'. Als moeder van twee pubers bespreekt Marina van der Wal op een humoristische manier de spagaat waarin ouders en pubers zitten. Marina: "Aan de ene kant hebben pubers ruimte en vrijheid nodig en moeten ouders leren dat ze een stapje terug moeten doen in het leven van hun kinderen. Aan de andere kant zie je dat pubers - mede door de ontwikkeling van hun brein - juist duidelijke sturing nodig hebben."
Er wordt volgens Van der Wal veel gelachen tijdens de avonden, maar er is ook confrontatie: "Ik wil ouders een spiegel voorhouden als het gaat om het stellen van regels en grenzen. Wij zullen onze kinderen ook moeten leren dat het leven tegenslagen en teleurstellingen kent.'' De thema-avond wordt georganiseerd door de ouderraad van het Schoonhovens College en is bestemd voor ouders/verzorgers van leerlingen van het Schoonhovens College. De toegang is gratis. Opgeven kan via de inschrijfpagina van www.marinavanderwal.nl. Overige belangstellenden kunnen zich eventueel aanmelden via het secretariaat van de ouderraad door een e-mail te sturen naar ouderraad@schoonhovenscollege.nl. Voor hen is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De thema-avond wordt gehouden in het Schoonhovens College aan de Albert Plesmanstraat 4 en duurt van 20.00 uur tot ongeveer 22.15 uur.