Schoolspullenpas

krimpenerwaard • Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kan de Schoolspullenpas 2019 aangevraagd worden. Meer informatie via de website www.leergeldkrimpenerwaard.nl.

De Schoolspullenpas is een betaalpas waar Stichting Leergeld eenmalig een vastgesteld bedrag op zet. Kinderen kunnen hiermee voor het komende schooljaar bijvoorbeeld gymkleding, schriften, kaftpapier, pennen of een grafische rekenmachine aanschaffen.
Gezinnen waarvan de ouders een uitkering ontvangen, hoge schulden hebben of werkend zijn en die het hoofd bijna niet boven water kunnen houden, kunnen soms wel wat extra ondersteuning gebruiken. De Schoolspullenpas 2019 kan worden aangevraagd tot en met 31 augustus. Het geld is te besteden tot en met 31 oktober.


Samenwerking

ammerstol • Peter Dons is een samenwerking aangegaan met de coverband Wayback uit Delft.
"Het leek me leuk om het sixties-programma dat ik vorig jaar ben begonnen met een coverband te brengen", aldus de zanger uit Ammerstol. "Wayback is een ervaren Delftse band, die muzikale herinneringen uit de jaren 60 en 70 weer tot leven brengt." Onder de naam 'Wayback met Peter Dons' wil het gezelschap optredens gaan verzorgen in de kleinere theaters in Nederland. Peter Dons: "En verder alles wat op ons pad gaat komen."


Spullen gevraagd

jaarsveld • Wie opruiming heeft gehouden en overbodige maar nog bruikbare spullen heeft, kan deze op zaterdag 30 maart tussen 10.00 en 12.00 uur afgeven bij het Verenigingsgebouw aan de Kerkstraat 7 te Jaarsveld. Ook kleding kan worden ingeleverd. Grote spullen kunnen in overleg worden opgehaald: 0348-55702928.


Seizoen Argento weer van start

schoonhoven • Argento begint in maart weer met een nieuw jeu de boules-seizoen. De clubavonden zijn op dinsdag en donderdag, waarbij op donderdagavond vanaf 19.00 uur ook niet-leden welkom zijn à 1 euro per avond. Zondag 24 maart is het Lentetoernooi, waarvoor al veel koppels zich hebben ingeschreven. Daarnaast is iedere donderdagmorgen een enthousiaste groep senioren aanwezig. Zij starten om 9.30 uur met koffiedrinken en bijpraten en tussen twee partijen boulen door wordt weer koffie gedronken. Kosten incl koffie: 3,50 euro. Een kijkje nemen op het complex aan het Meidoornpad kan op alle genoemde dagen.


Workshop Dunstan

schoonhoven • in 't Huis van Noord te Schoonhoven (in sporthal de Meent) wordt woensdag 27 maart, aanvang 19.30 uur, de workshop Dunstan Babytaal gegeven. Aanmelden kan via info@hethuisvannoord.nl Deelname is gratis. Tijdens deze interactieve workshop, gegeven door Amarens Kerkhof, maken bezoekers kennis met de wereld van babytaal.


Klaverjassen

schoonhoven • Bij klaverjasclub Op Goed Geluk kan vrijdag 22 maart weer gekaart worden. Plaats van handeling is de voetbalkantine, aanvang 20.00 uur. Michael Lafeber won de vorige speelavond (5.737 punten).