Wandelen voor water

schoonhoven • Ruim 260 Schoonhovense basisscholieren lopen morgen (woensdag) onder begeleiding van Rotary Schoonhoven voor schoolgenootjes in Afrika.

De groepen 7 en 8 van de basisscholen in Schoonhoven doen mee met de sponsorloop Wandelen voor Water. De woensdag in de week waarin de VN Wereld Water Dag valt, is de grote landelijke wandeldag. In Nederland lopen duizenden leerlingen van honderden basisscholen mee met deze sponsorloop. In Schoonhoven zijn dat er 266.
Start en finish zijn bij het Bastion in Schoonhoven. Na een warming-up door Studio Younik geeft burgemeester Roel Cazemier om 12.00 uur het startschot. Gesponsord door familie en vrienden zamelen de scholieren geld in voor water- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden. Schoonhoven loopt voor waterprojecten in Oeganda en Tanzania en helpt daarmee onder andere zeven scholen en hun omgeving.
Wandelen voor Water is een landelijk initiatief van Aqua for All en Simavi. Rotaryclub Schoonhoven organiseert dit evenement op lokaal niveau.