Koploper DCV verliest bij SVS: 1-0

regio • Een gelijkspel was op z'n plaats geweest, maar SVS ging er uiteindelijk met de buit vandoor. In Capelle aan den IJssel verloor koploper DCV met 1-0.

Het was de derde nederlaag voor de mannen van trainer Ronald Klinkenberg dit seizoen. Neptunus-Schiebroek kan de Krimpenaren inhalen als de gestaakte wedstrijd tegen Hellevoetsluis in winst wordt omgezet. Nieuwenhoorn staat op de tweede plaats.

Spirit drong vrijwel de hele wedstrijd aan om een 0-1 achterstand tegen Sparta goed te maken. Dat lukte uiteindelijk via invaller Eric Jansen. Hij zorgde in de 84ste minuut voor 1-1. Spirit neemt door dit resultaat een middenmootpositie in.

Bergambacht boekte in Rotterdam zijn grootste competitie-uitzege ooit. HOV/DJSCR werd met 1-18 geklopt. Bij een 0-5 stand scoorde de thuisclub uit een vrije trap.

"Deze wedstrijd ging natuurlijk helemaal nergens over," baalde Bergambacht-trainer Bert Potuyt. "Het wordt tijd dat er een vijfde klasse bij komt voor clubs die wekelijks met grote cijfers verliezen. Ik heb mijn spelers aangemaand om te werken aan het doelsaldo. Na de 0-5 ging een aantal spelers echter voor zichzelf voetballen om een goaltje mee te pikken. Vanaf dat moment werd er twintig minuten niet gescoord. Daarna pikten we het weer goed op."
Pieter Meijer (6x), Twan Schmidt (4x), Rody Bezemer (4x), Farouk el Kadiri (2x), Kelvin Potuyt en Luuk Botter verzorgden de Bergambachtse doelpuntenproductie.

De duels SPV'81-Rohda'76 en Gouderak-Swift Boys werden afgelast.

Haastrecht maakt geen fout

regio • Haastrecht won in Rotterdam met 1-4 van Steeds Hooger.

De Haastrechters begonnen sterk en met goed aanvalsspel werd de thuisclub onder druk gezet. Thijmen Raateland opende de score. Daarna stond de Haastrechtse defensie even te slapen, waardoor Steeds Hooger langszij kwam. "Even waren we de kluts kwijt," erkende Haastrecht-trainer Edwin de Bruin. "Dat duurde gelukkig niet lang."

Nog voor rust scoorde Raateland opnieuw op aangeven van Ruud Kool. In de tweede helft kwam Haastrecht niet meer in de problemen. Bjorn van Leeuwen rondde een voorzet van Tygo Vianen af. De laatste goal was een eigen doelpunt van de Rotterdammers.

In de strijd om handhaving in de derde klasse boekte Stolwijk zijn tweede zege in 3B laag. In Den Haag werd Houtwijk in een matig duel met 1-2 bedwongen. Rick van Eijk bezorgde Stolwijk een verdiende voorsprong. De thuisploeg, met enkele individueel sterke spelers, kwam vervolgens langszij, maar vlak voor tijd kroonde Rowan Sloof zich tot matchwinnaar.

Cabauw verloor in Hazerswoude-Dorp met 1-0 van Bernardus. Bij aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van het Cabauwse Lid van Verdienste Gert van Klaren. Lange tijd ging de rommelige wedstrijd gelijk op. De thuisclub creëerde voor rust de beste kansen. In de tweede helft speelde Cabauw matig, maar Bernardus zag geen kans de uitstekend keepende Cabauwse sluitpost te passeren. Nadat een uitval van Cabauw niets opleverde, schoot een Hazerswoudse invaller wel raak.