Schoonhoven beëindigt slechte reeks

regio • Na een reeks nederlagen en puntendelingen boekte Schoonhoven eindelijk weer eens een overwinning.

In Rotterdam werd FC IJsselmonde met 0-2 verslagen. Walter van Maurik opende in de 63ste minuut de score met een fantastisch doelpunt. Schoonhoven bleef daarna op de been en sloeg in de 86ste minuut voor de tweede keer toe via Arie Versluis.

Dilettant bleef met lege handen achter tegen Zwarte Pijl. De rood-witten verspeelden een 0-2 voorsprong en stapten met een 3-2 nederlaag van het veld. Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Jan Verveer. In de eerste helft zorgde Jimmy Konings na een blok van Jesper van den Adel voor 0-1 en in de 38ste minuut zette Jeffrey Schoevers met een prachtige lob Dilettant op 0-2. Dat bleek niet voldoende, want de zwoegende Rotterdammers profiteerden ten volle van defensieve fouten: 3-2.

Een doelpunt van Mark de Jager in de slotminuten voorkwam een afgang van Lekkerkerk bij DRL. Het werd 3-3 in Rotterdam en dat was toch een flinke teleurstelling voor het team van trainer Marc van der Zee. De supporters van Lekkerkerk hadden na de puike vertoning tegen koploper Charlois vorige week het idee dat DRL – nummer 13 van de ranglijst – geen enkel probleem hoefde te zijn. Ze kwamen bedrogen uit. Het ongeïnspireerde Lekkerkerk moest diep gaan om een punt mee naar huis te nemen.

FC Perkouw verloor in Rotterdam met 2-1 van Charlois. Interim-trainer Cees Smits had daar flink de smoor in. "Met verlies tegen een betere tegenstander kan ik wel leven, maar in dit duel hadden we meer verdiend." Jan Smits tekende voor de Perkouwse treffer.