• Arjenne Timmer wordt gehuldigd als 'vrouw die het verschil maakt'.
• Arjenne Timmer wordt gehuldigd als 'vrouw die het verschil maakt'.

Arjenne Timmer maakt het verschil

krimpenerwaard • Vrouwen van Nu –regio 5- stond vrijdag in De Waard te Bergambacht stil bij Internationale vrouwendag. In een (volle) zaal werd een afwisselend programma aangeboden, met als hoogtepunt de verkiezing van de 'vrouw die het verschil maakt'.

Zo werden de vrouwen voorgelicht over de verschillen in klachten bij hartproblemen tussen mannen en vrouwen, gaf beweegcoach Ineke van Vliet tips en uitleg over actief bewegen en trad zanggroep de Tissues uit De Meern op.
Margo Stekelenburg uit Oudewater, Arjenne Timmer uit Lekkerkerk en Ineke van Vliet uit Schoonhoven werden door Jans Ooms, voorzitter van de werkgroep, geïnterviewd. De drie dames hebben op maatschappelijk/sociaal gebied veel betekend voor hun omgeving en waren genomineerd om de 'verschilmaker' van Vrouwen van Nu -Regio 5- te worden. De ruim tweehonderd aanwezige vrouwen konden hun stem uitbrengen wie de winnaar zou worden. Dat werd Arjenne Timmer, initiatiefneemster van Stichting Dagbesteding in de Krimpenerwaard. Zij kreeg daarvoor een beeldje van een vrouw. Ook de beide andere dames kregen een aandenken aan hun nominatie.


Omgevallen boom

stolwijk • Door de harde wind is zondagmiddag rond 14.30 uur een boom aan de Schoonhovenseweg/N207 in Stolwijk omgewaaid. De boom viel op het wegdek en versperde de doorgang voor het verkeer. De brandweer zaagde de boom in stukken en zorgde ervoor dat de weg weer toegankelijk was. (foto: AS Media)


Sobere maaltijden

schoonhoven • In de tijd van voorbereiding op Pasen worden er vanuit de kerken in Schoonhoven op drie vrijdagen maal­tijdbijeenkomsten gehouden. Het gaat om een eenvoudige maaltijdsoep met brood en koffie, thee of melk. De bijeenkomsten hebben een bezinnend karakter.
De sobere maal­tijd staat ook in het teken van solidariteit met de minder­bedeel­den. Aan deelname aan de maaltijd zijn geen kosten verbonden en een vrije gift is voor een goed doel. Belangstellenden kunnen aan één of alledrie de maaltij­den deelnemen. De eerste sobere maaltijd is op vrijdag 15 maart in De Ark, de tweede op 22 maart in De Hoeksteen en de laatste keer op vrijdag 29 maart in gebouw De Overkant. De maaltijden worden om 18.00 uur geserveerd. Deelnemen als gezin kan ook. Aanmelden kan tot uiterlijk twee dagen voorafgaand aan de sobere maaltijd via: info@bart­holomeuspa­rochie.nl/0182 -382455 of ton.seppen@zonnet.nl/384728.