Schoonhovens College 'on Stage'

schoonhoven • Op het Schoonhovens College bruiste het dinsdag en woensdag van de talenten. In een middagvoorstelling voor leerlingen van groep 8 van diverse basisscholen uit Schoonhoven en tijdens twee avondvoorstellingen lieten ongeveer veertig leerlingen hun talent zien 'on stage'.

Het programma varieerde van zang, muziek en dans tot voice-acting en het voordragen van een zelfgemaakt gedicht. De acts waren soms spetterend en ingetogen of zelfs breekbaar. Ook acrobaten vlogen af en toe door de show heen. Alles paste binnen het thema 'The greatest show', geïnspireerd op de gelijknamige film uit 2017, waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. De diversiteit van de acts liet zien dat iedereen talenten heeft en dat al die talenten mooi bij elkaar passen.
Schoonhovens College on Stage wordt geheel door en voor leerlingen georganiseerd. Achter de schermen werkt een team leerlingen hard aan licht en geluid en ook het draaiboek en de regie zijn grotendeels in handen van leerlingen, onder begeleiding van enkele docenten.

Raneem Haleema is door Cool Talent uit Gouda uitgenodigd om haar gedicht in de Goudse Schouwburg te komen voordragen. Cool Talent nodigt van meerdere scholen uit Gouda en omgeving steeds één leerling uit om het talent een groter podium te geven.


Politie houdt oplichter aan

haastrecht • Politie Krimpenerwaard heeft zondagavond in een woning in Haastrecht een 54-jarige landelijk bekende oplichter aangehouden. De man moest nog ruim 48.000 euro schadevergoeding betalen. Omdat hij dat niet kon, werd hij aangehouden om voor de duur van ruim negen maanden te worden opgesloten.