Patrick Roest eerste op 'Adelskalender'

salt lake city/lekkerkerk • Patrick Roest heeft dankzij een pr op de 1.500 meter (1:42.56) een succesvolle greep naar de eerste plaats op de 'Adelskalender' gedaan. Hij verdrong hiermee Shani Davis van de koppositie.

De Adelskalender (Noors voor 'adelboek') is de wereldranglijst aller tijden voor het allroundschaatsen.

De Lekkerkerkse topschaatser steeg zaterdag door zijn tijd van 6.03,70 op de 5.000 meter al naar de tweede plaats van het klassement dat een overzicht biedt van de beste rijders over vier afstanden, de 500, 1500, 5000 en 10.000 meter. De 23-jarige allrounder kwam al in de tweede rit in actie tegen de Noor Håvard Bøkko. De regerend wereldkampioen allround zegevierde in een razendsnelle tijd van 6.03,70. Hiermee klom de allrounder van Team Jumbo-Visma naar de tweede plek op de Adelskalender.

Roest, die voor de World Cup Final op de vierde plek stond, passeerde de Amerikaan Chad Hedrick en ploeggenoot Sven Kramer. Shani Davis ging nog altijd aan de leiding: 144,806. Zondag bracht Roest hier op de 1.500 meter dus verandering in, al was zijn tijd niet voldoende voor een podiumplek. Kjeld Nuis won de race in een fabelachtig wereldrecord van 1.40,17.


BGV viert jubileum

benschop • De Benschopse Gymnastiek Vereniging (BGV) viert zaterdag 6 april in sporthal de Bosrand het 50-jarig jubileum.

Oud-bestuursleden, -trainers, -leden als uiteraard ook de huidige leden zijn welkom om vanaf 15.00 uur het feest mee te vieren.

Er worden demonstraties gegeven, waarna er een receptie is in de kantine. Voor de jeugd is er een attractie.