Afbeelding
Foto:

Yael Nederlands kampioene judo

krimpen a/d ijssel • Yael van Heemst is zaterdag in Den Haag Nederlands kampioene judo geworden.

Haar gewichtsklasse tot 70 kilogram was sterk bezet en telde 25 deelnemers, van wie er zeker zeven kans maakten op de titel.
In de eerste ronde stond de 16-jarige Krimpense tegenover Van Geytenbeek, die ze met een schouderworp op haar rug gooide. Vervolgens mocht Yael het opnemen tegen Enklaar, bij wie ze dit kunststukje herhaalde. In de kwartfinale had ze een zware tobber aan de sterke Hector, welke partij ze nipt won. In de halve finale vloerde ze haar opponente met een harde beenworp om in de finale tegenover de Haagse Schutjes te staan. Yael liet er geen misverstand over bestaan wie dit jaar de sterkste was en haalde de Nederlandse titel binnen met een snoeiharde schouderworp, goed voor een ippon.
Na eerder vijf keer brons en één keer zilver op het NK te heben behaald was het zaterdag dan eindelijk raak. Vermeldenswaard is verder dat Yael een week eerder in Almere -tijdens het Nederlands Kampioenschap in de hogere leeftijdscategorie tot 21 jaar- al beslag wist te leggen op de bronzen medaille. De rest van het seizoen staat in het teken van de European Cadet Cups in Berlijn en Teplice, waar Yael kwalificatie voor het EK, WK en de Jeugd Olympische Spelen probeert af te dwingen.


KDO op meerdere fronten succesvol

krimpen a/d ijssel • KDO Krimpen kwam zaterdag op verschillende disciplines in actie. De turnselectiemeisjes werkten hun tweede ronde competitie in rayon Rotterdam Noord en de districtwedstrijd in Amsterdam af. De rhönraders draaiden hun districtwedstrijd in Capelle aan den IJssel. De peuters en kleuters gingen in Krimpen aan den IJssel voor hun Nijntje Beweegdiploma.
De rayonwedstrijd voor de turnsters in Rotterdam Noord was de tweede op rij. Hier werden op basis van de totaalscores de medailles verdeeld. Bij de pupillen 1, 2 en jeugd 1 meisjes D3 behaalde KDO Krimpen de eerste plaats met Merel Dubbeldam, Lisa Abrahamse en Michelle Turfboer. Suzanne Heukers werd bij de pupillen 1 tweede. In Amsterdam turnden de instappers D1 hun eerste districtswedstrijd. Günes Yacizi werd derde en plaatste zich hiermee voor de districtfinale van Zuid-Holland. Deze vindt op 29 juni plaats in Woerden. Voor de rhönraders was de districtswedstrijd de laatste mogelijkheid tot plaatsing voor het NK voor de vier hoogste niveaus. Het lukte alle negen deelnemers van KDO. Zij sleepten in de drie ronden gezamenlijk maar liefst negen medailles in de wacht. Het Nijntje beweegdiploma in Krimpen aan den IJssel was voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Het is een module die jonge kinderen door middel van verschillende beweegvormen voorbereidt op alle vormen van sport. De kinderen hebben laten zien dat ze kunnen rollen, zwaaien, schommelen, springen, hinkelen, gooien, vangen en nog veel meer.