Bergambacht verliest van concurrent

regio • Na drie minuten spelen liep Bergambacht, dat uiteindelijk met 0-2 verloor, al achter de feiten aan, toen medekoploper Nieuwerkerk de score opende. De stormachtige zijwind maakte goed voetbal onmogelijk.

Nieuwerkerk - met een as bestaande uit spelers die vorig seizoen nog in de eerste klasse van het zondagvoetbal actief waren – ging het beste met de omstandigheden om. De gasten bouwden rustig langs de grond op, terwijl de hoge, lange bal van Bergambacht zonder rendement bleef. Vlak voor rust onderbrak de scheidsrechter het duel na een stevige donderklap. Na een ruime pauze werden de resterende negen minuten eerst uitgespeeld, waarna de ploegen van speelhelft wisselden. Bergambacht was niet in staat ook maar een doelrijpe mogelijkheid te creëren. Nieuwerkerk kreeg meerdere kansen, die doelman Roy Pons fraai pareerde. Op een Nieuwerkerkse inzet was hij kansloos. Bergambacht sloot de 'kampioenswedstrijd' met tien man af. Patrick Potuyt haalde een doorgebroken speler onderuit en mocht voortijdig gaan douchen.

Makkelijk ging het niet, maar Dilettant stapte niettemin met een 2-0 zege op Leonidas van de mat. Na de 1-0 van Remco Mulders kreeg Dilettant een fel offensief te verwerken, maar Jeroen Bosman hield zijn doel schoon. Groot was de opluchting in de benauwde slotfase toen Stefan de Kok de 2-0 produceerde. De scheidsrechter, die eerder het duel staakte vanwege een wolkbreuk, liet lang doorspelen, maar de stand werd niet meer gewijzigd.
Veel kansen missen en intussen de doelpunten om je oren krijgen. Dat overkwam Ammerstol tegen HWD en dat betekende een 6-2 nederlaag voor de ploeg van trainer Rieny Looren de Jong.
Gouderak leed een zure 1-0 nederlaag tegen Zestienhoven. De rood-witten lieten een punt liggen op het matige kunstgras in Rotterdam. Met de wind vol in het gezicht moest Gouderak een tegentreffer toestaan, maar zelf vergat de ploeg van trainer Raymond Noordam enkele keren om succesvol af te drukken. Nelis Speksnijder en Jesse Metselaar stuitten op de voortreffelijke Rotterdamse doelman. Na de pauze was de wind gedraaid. Alle voorzetten waaiden over de aanvallers heen. Scoren was haast onmogelijk en gebeurde ook niet meer. FC Perkouw boekte een overtuigende 5-0 zege op het Vlaardingse CION en nestelt zich in de veilige middenmoot. De dorpsclub uit Berkenwoude speelde gedisciplineerd en wachtte zijn kansen af tegen het fysiek sterke CION. Tom Achterberg verzilverde al snel een voorzet op maat van Jan Smits. Op slag van rust sloeg FC Perkouw meedogenloos toe. Julian van Lith benutte zijn snelheid en achterhaalde de bal met een sliding net voor de achterlijn. De meegelopen Stef de Goede tikte diens voorzet simpel binnen. "Die klap kwam CION niet meer te boven," stelde interim-trainer Kees Smits na afloop. "We konden de wedstrijd zakelijk uitspelen. Pieterjan Geneugelijk, Kevin Guttink en Julian van Lith zorgden voor de marge van vijf. Gezien de verrassende uitslagen dit weekeinde, waarbij de onderste ploegen bijna allemaal punten pakten en de bovenste drie clubs verloren, is het maar goed dat wij drie punten kunnen bijschrijven." De wedstrijd van SPV'81 werd in Driebruggen na 23 minuten gestaakt vanwege een storm, vergezeld door een enorme hagelbui.
De zondagclubs Haastrecht, Stolwijk en Cabauw zagen hun duels door de slechte weersomstandigheden afgelast worden.