Zwoegend Lekkerkerk bedwingt koploper

lekkerkerk • Door inzet en doorzettingsvermogen was Lekkerkerk koploper Charlois verrassend de baas. De mannen van trainer Marc van der Zee wonnen op eigen veld met 2-1 en dat was aanleiding voor een spontaan feestje na afloop.

Lekkerkerk verdiende de zege. De thuisclub begreep dat het vaardige Charlois vanaf de eerste minuut moest worden aangepakt en verstoorde diverse combinaties. Loerend op de counter kwam de 1-0 van de voet van middenvelder Pim Molenaar. Een kwartier later mikte aanvaller Bart Sterrenburg de bal beheerst langs de doelman van het verbouwereerde Charlois: 2-0. Intussen werd de verdediging van Lekkerkerk goed georganiseerd en kregen de Rotterdammers nauwelijks mogelijkheden om aansluiting te verkrijgen. Pas diep in de tweede helft keerde de spanning terug na een defensieve aarzeling (2-1), maar het zwoegende Lekkerkerk liet z'n prooi niet meer glippen. De club aan de Tiendweg is door deze knappe zege Schoonhoven gepasseerd.