Benschop komt drie keer terug

benschop/lopik • Benschop speelde in Bussum na een doelpuntloze eerste helft met 3-3 gelijk tegen BFC.

Bij de Benschoppenaren startte de 17-jarige Bas Nobel als rechtsbuiten in de basis, omdat de ziekenboeg aardig vol zat. Patrick Maton schoof daardoor twee linies naar achteren. Pas na de openingstreffer van de thuisclub ontbrandde de strijd. David Verweij schoot raak vanaf elf meter, nadat de scheidsrechter een handsbal in het zestienmetergebied bestrafte met een penalty. Direct daarna kwam BFC opnieuw op voorsprong, waarna de opkomende gelegenheidsrechtsback Patrick Maton raak schoot. De wedstrijd kabbelde op een gelijkspel af. Remco van Wijngaarden kreeg de bal in de slotfase onbedoeld tegen zijn hand en opnieuw wees de arbiter naar de stip. Nadat een Bussummer deze buitenkans verzilverde, kopte Verweij de bal in de slotseconde tegen de touwen.

Lopik, dat Jonathan Werrie, goalgetter Ardy de With en Melvin Lamens door blessures miste, verloor met 0-1 van Veensche Boys uit Nijkerkerveen. De thuisclub koos er voor om voor rust de felle tegenwind te trotseren. De Lopikenaren kwamen nauwelijks over de middellijn heen. De gasten wisten een van hun kansen te benutten. Vlak voor rust onderbrak de scheidsrechter het duel vanwege de weersomstandigheden. "Hij wilde eerst de wedstrijd staken, maar daar was ik het niet mee eens," vertelde Lopik-trainer Bertus van Schaik na afloop. "We hadden 40 minuten met de rug tegen de muur gestaan. Het windvoordeel zou anders onze neus zijn voorbijgegaan." In de tweede helft had Lopik de beste kansen. Een inzet van Davy Boon belandde via de doelman tegen de paal.