Lekkerkerker Groep stopt met De Zuivelmakers

benschop • De Lekkerkerker Groep heeft afscheid genomen van De Zuivelmakers (voorheen de Natuurhoeve) in Benschop.

Familiebedrijf Boermarke neemt een deel van de activiteiten over, inclusief de samenwerking met de melkveehouders. Voor de medewerkers van De Zuivelmakers wordt een passende functie gezocht binnen één van de andere bedrijven van de Lekkerkerker Groep in Lopik.

Naast De Zuivelmakers in Benschop heeft de Lekkerkerker Groep de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt met haar twee andere bedrijven, Lebo Kaas en Kasi Food. Beide bedrijven, gevestigd op het bedrijventerrein de Copen in Lopik, zijn actief in (room)kaas en kaasspecialiteiten.

De prijzen van yoghurtproducten staan al jaren onder druk en daarmee is de groei van De Zuivelmakers de afgelopen jaren steeds verder afgenomen. Mariska Lekkerkerker, algemeen directeur: "Om de groei van onze andere bedrijven verantwoord voort te kunnen zetten is focus nodig. Door verdere specialisatie in onze activiteiten met Kasi food en Lebo kaas verwachten wij de verschillende markten nog beter te kunnen bedienen met innovatieve kaasconcepten, zoals vegetarische producten en snacks."

Met de overname van de activiteiten door Boermarke zullen ook de melkveehouders, waarmee het Duurzame Weidezuivel programma is gestart, aan Boermarke gaan leveren. Mariska Lekkerkerker: "Voor hen verandert er niets, want ook de leveringsvoorwaarden blijven ongewijzigd."


Emté De Jong wordt Coop

stolwijk • Emté De Jong in Stolwijk sluit zaterdag 16 maart om 17.00 uur de deuren. In ruim één week tijd wordt de supermarkt vervolgens omgebouwd tot Coop.

Ondernemers Gerrit en Wilma de Jong hierover: "Ruim anderhalf jaar geleden hebben we rigoureus verbouwd en de supermarkt flink vergroot. Grondig verbouwen hoeven we nu dus niet, wel wisselen we van kleur: van groen naar oranje."

De winkel wordt van top tot teen voorzien van de Coop-stijl. Nieuw, maar toch vertrouwd, aldus de supermarktondernemers: "De indeling blijft hetzelfde, zodat klanten hun boodschappen niet opnieuw hoeven te zoeken. Ook de ambachtelijke slagerij blijft. Daarnaast komt er nog meer aandacht voor vers. Zo kunnen klanten op de nieuwe groente- en fruitafdeling terecht voor losse tomaatjes, eieren en aardappelen en is het mogelijk om verse jus d'orange te tappen. Op de nieuwe broodafdeling behoudt het brood van Echte Bakker Treur haar plekje in de schappen."

Naast de traditionele kassa's introduceert Coop De Jong zelfscan en nieuwe zelfscankassa's. De Jong: "Met een stomerij en fraaie bloemen- en plantenafdeling is de winkel van alle gemakken voorzien. De openingstijden blijven hetzelfde: van maandag tot en met vrijdag is de winkel van 8.00 tot 20.00 uur geopend en op zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur."

Op maandag 25 maart om 18.00 uur wordt Coop Stolwijk feestelijk geopend.

Voor meer informatie: www.coop.nl