Halve Natuurmarathon

lekkerkerk • AV Start Lekkerkerk organiseert op zondag 10 maart wederom De Halve Natuurmarathon. Ook de wedstrijden over 5 en 10 kilometer zijn weer in het programma opgenomen.

En tevens is aan de jeugd gedacht. Voor hen is een wedstrijd over 1 Engelse mijl (circa 1,6 kilometer) uitgezet.

De Halve Natuurmarathon voert over paden, velden en kades in de Krimpenerwaard. Op dit deels onverharde parcours kunnen de lopers genieten van het fraaie polderlandschap.

De wedstrijden over 5 en 10 kilometer worden gelopen in recreatiegebied de Loet.

Ook dit jaar wordt gebruikgemaakt van een registratiechip in het startnummer voor het registreren van de tijd. Voor de eerste loper die het parcoursrecord van de 5, 10 kilometer of halve natuurmarathon verbetert is er een geldprijs beschikbaar.

Om 10.30 uur gaat de jeugdloop van start, gevolgd door de halve marathon (11.00 uur) en 5 en 10 kilometer (11.05 uur). De start is in recreatiegebied De Loet, nabij Loet 6, in Lekkerkerk. Rondom de hooiberg in de Loet wordt weer een gezellig plein ingericht waar zowel de lopers als het publiek een pannenkoek en drankje kan verkrijgen. Kijk voor alle informatie over deze wedstrijd en andere activiteiten: www.avstart.nl


Voleco viert jubileum

ouderkerk/lekkerkerk • Op 28 december 2018 bestond volleybalvereniging VOY uit Ouderkerk aan den IJssel 50 jaar en op 9 mei 2019 bestaat Volleybal Lekkerkerk 60 jaar. In totaal dus 110 jaar volleybal in de kernen van Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel.

Deze jubilea wil Voleco graag vieren met leden en oud-leden. Dit gebeurt op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei met een feestprogramma voor jong en oud.

Op vrijdag 17 mei starten de feestelijkheden in Lekkerkerk met een beachvolleybalclinic, spelavond en tentenkamp. Zaterdag verhuizen de festiviteiten naar Ouderkerk aan den IJssel met een Glow in the Dark-volleybaltoernooi, een wedstrijd tussen oud-leden van VOY en Lekkerkerk, gevolgd door een receptie. Aansluitend staat er een buffet klaar. De dag wordt afgesloten met een feestavond met een band en een DJ.

Alle leden en oud-leden zijn welkom om zich vast aan te melden voor de receptie. Dit kan door een e-mail te sturen naar: jubileum@voleco.nl

Inmiddels is er een jubileumcommissie samengesteld. Wie leuke foto's, anekdotes, stukjes of 'wist-u- datjes' heeft die verwerkt kunnen worden in het jubileummagazine kunnen eveneens via bovenstaand emailadres reageren.

Alle informatie: www.voleco.nl