Jubilaris

gouda/krimpenerwaard • Het is zestig jaar geleden dat een jonge Teun Willemse met de ambitie om scheidsrechter te worden zich aanmeldde als lid bij de Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken. Die ambitie heeft hij waargemaakt.

Als een van de eersten van de leden van de Scheidsrechtersvereniging Gouda e.o. haalde hij de top van het amateurvoetbal en mocht hij aan het betaald voetbal ruiken, meestal als – toen nog – grensrechter.
Ook buiten het veld maakte Willemse zich nuttig voor het scheidsrechterswezen. Hij was nog niet lang lid of hij werd al in diverse commissies gevraagd. Zo is hij tijden lang half Gouda rondgereden om toto/lotto-briefjes op te halen. Dat de cijfers hem goed lagen, blijkt wel uit het feit dat hij midden jaren 60 al tot penningmeester werd gebombardeerd en dat vele jaren heeft volgehouden. Hij is ook degene die ervoor verantwoordelijk is dat de scheidrechters nu al ruim vijftig jaar op de dinsdagavond trainen. Dat was daarvoor niet vanzelfsprekend. Teun Willemse is tot in de jaren 90 trainer geweest. Daarnaast bekleedde hij diverse functies bij de KNVB als begeleider en rapporteur. Het is dus niet voor niets dat Willemse al vele jaren erelid van de vereniging is en een koninklijke onderscheiding draagt. En nu is hij dus 60 jaar lid. Op maandag 11 maart (19.30 uur) wordt hij tijdens de algemene ledenvergadering onderscheiden.


Twee keer winst

vlist • Het mixteam van BC Vlist speelde afgelopen week twee wedstrijden en wist ze beide te winnen. De uitwedstrijd tegen Nerash leverde een 0-6 uitslag op, de thuiswedstrijd tegen BCRS ging vrijdag in 5-1. Hierdoor voert het mixteam na vier speelronden de ranglijst aan. Vermeldenswaard is dat de dubbel Mark Wijkhuizen-Cor Broeren nog ongeslagen is.