PvdA-avond met Diederik Samsom

regio • Diederik Samsom komt tijdens een PvdA-bijeenkomst spreken over de energietransitie, van oude naar nieuwe energiebronnen en hoe de overheden daaraan kunnen bijdragen. De bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 14 maart in Dorpshuis XXL te Benschop en staat open voor iedereen die interesse heeft in het klimaat en energie.

Voor de gemeenten in de provincie Utrecht is onder de noemer van 'energietransitie Regio U16' een analyse gemaakt van de toekomstige energie- en warmtebehoefte. Hieruit blijkt dat het moeilijk is in stedelijk gebied voldoende energie op te wekken, terwijl daar wel de grootste vraag naar energie en warmte is. Op het platteland zijn veel meer mogelijkheden. Plattelandsgemeenten zouden dus de 'energiefabriek' van de stad kunnen worden. Mag dit ten koste gaan van het open landschap dat zo kenmerkend is voor het Groene Hart? En wat betekent dit voor de boeren, fietsers, wandelaars, vogelaars en natuurliefhebbers?

Over deze onderwerpen gaat Diederik Samsom in gesprek met de lijsttrekkers van de PvdA voor het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de Provinciale Staten van Utrecht, Constantijn Jansen op de Haar en Rob van Muilekom. Ook het publiek in de zaal krijgt de gelegenheid in debat te gaan met de sprekers.
Diederik Samsom gaf leiding aan de sectortafel 'gebouwde omgeving' in het kader van het Klimaatakkoord. Hij was tot 2016 partijleider van de PvdA en politicus. Nu is hij onder andere zelfstandig adviseur op het gebied van energie.

De informatieavond vindt plaats op donderdagavond 14 maart van 20.00 tot 22.00 uur in Dorpshuis XXL te Benschop.


Koffieochtend

benschop • Woensdag 27 maart wordt van 10.00 tot 12.00 uur een voorjaarskoffieochtend gehouden in gebouw Maranatha te Benschop. Ofwel mensen ontmoeten in een gezellig samenzijn. Voor vervoer kan eventueel worden gezorgd. Aanmelden kan tot en met 25 maart via 0182-309334/0182-307440 of elinerijneveld@gmail.com, onder vermelding van naam en telefoonnummer.