Zonnecollectief Lopikerwaard

lopik • Stichting Duurzaam Lopikerwaard heeft in samenwerking met Soft Energy een collectief opgericht om ondernemers in de Lopikerwaard te begeleiden bij het realiseren van zonne-energie installaties.

Voor geïnteresseerden wordt een quickscan uitgevoerd. Tijdens een telefoongesprek wordt informatie over de specifieke locatie en de wensen ingewonnen. Op basis hiervan volgt een beknopt rapport over de mogelijkheden van zonne-energie op de locatie. Onder andere is hierbij aandacht voor kosten, terugverdientijd, de jaarlijkse besparing op elektriciteitskosten en fiscale voordelen. Als de ondernemer deel wil nemen aan het collectief, wordt een deelnemersovereenkomst opgesteld.
Soft Energy selecteert na inventarisatie van de deelnemers een installatiebureau voor het collectief. In februari is gestart met het verzamelen van informatie en het opstellen van de quickscans voor de eerste groep van ruim 45 geïnteresseerde ondernemers. Rond de zomer wordt met de installatie gestart, zo is de verwachting. Meer informatie en aanmelden: www.duurzaamlopikerwaard.nl.