SWOS Fotoclub exposeert in bieb

schoonhoven • De SWOS Fotoclub wil de ontwikkeling die het de afgelopen 2,5 jaar heeft doorgemaakt delen. In de bibliotheek te Schoonhoven is daarom van 21 maart tot 30 april een expositie te zien onder de noemer: 'Mijn mooiste foto'.

De SWOS Fotoclub werd op 24 november 2016 opgericht. Met een positieve insteek
begonnen Linda van der Galiën en Remco Wesselius als begeleiders van de groep van ruim twintig deelnemers. "Het doel van de club is vooral om van fotograferen te
genieten, samen te leren, elkaar te stimuleren en gericht te leren kijken", aldus de begeleiders.

Het is inmiddels een hechte groep geworden. "De deelnemers hebben hart voor de fotografie, maar ook voor elkaar. Mooie en minder mooie momenten worden met elkaar gedeeld."

De SWOS Fotoclub komt tweemaal per maand bij elkaar aan de Oranjeplaats in Schoonhoven. "We gaan aan de slag om de eigen camera beter te leren kennen, de theorie achter het fotograferen te leren begrijpen of samen te oefenen door het fotograferen van stillevens, portretten, bloemen en mooie plekjes in Schoonhoven of daarbuiten. Maandelijks worden foto's besproken naar aanleiding van het geldende thema, zoals schoonheid, lijnen, licht, spiegeling of details."

Nu, bijna 2,5 jaar na de start, is de groei te zien, stellen Linda van der Galiën en Remco Wesselius. "Er wordt op een andere manier gekeken; de foto's zijn 'anders' geworden. Kortom, het is de hoogste tijd om resultaten te laten zien. Hiervoor wordt komende maand een expositie ingericht in de bibliotheek van Schoonhoven. Deze is tot 30 april te bezoeken."