Cabauw bakt er weinig van

cabauw • Cabauw verloor in Den Haag met 7-2 van HDV. Halverwege stond het al 5-0. Haastrecht kwam in de Hofstad niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen SV Houtwijk.

De Cabauwenaren leverden geen strijd en waren bij elk duel een stap te laat. Cabauw-trainer Rob Wolsleger had de nodige informatie verzameld over de thuisclub, maar daar deden zijn spelers niets mee.

"Het was een matte vertoning van onze kant," vertelde een teleurgestelde Wolsleger. "In de tweede helft vond HDV het wel best en kwamen we nog tot twee doelpunten van Ruud van Lint en Bart van Klaren."

Positief was het meespelen van de pas 15-jarige Frank Rooken, die wel de moed had om duels aan te gaan. Wolsleger: "Ik neem aan dat we ons niet neerleggen bij degradatie en ons best gaan doen om bij de top-5 te eindigen om zo een kans te houden op handhaving in de derde klasse."

Haastrecht verzuimde tegen SV Houtwijk vier opgelegde kansen te benutten. Het vizier van Thijmen Raateland (2x), Mike Backx en Lars Harmsen stond niet op scherp.

"Het was van onze kant geen beste wedstrijd," erkende Haastrecht-trainer Edwin de Bruin. "Ik denk dat dit een van de mindere tegenstanders is uit onze derde klasse laag. Wij hadden hier gewoon moeten winnen."

Het had overigens nog slechter kunnen aflopen als doelman Mark Stouthamer niet bij de les was. Hij verrichtte in de slotfase nog een prima redding, waarbij hij de bal tegen de lat tikte. Toch liep Haastrecht na het laatste fluitsignaal van het veld af met een gevoel alsof het verloren had.