Benschop afgebluft

benschop • Benschop verloor in Almere met 5-1 van Waterwijk, dat nog kans maakte op de tweede periodetitel. De thuisclub ging ervoor.

De Benschoppenaren gaven aanvankelijk goed partij, maar na een half uur spelen vielen er binnen enkele minuten twee Almeerse goals. Vlak voor rust bracht Jimmy Vendrig de spanning terug met een rake kopbal. In de tweede helft ging Jeroen Lieverse kort na elkaar twee keer in de fout. Eerst veroorzaakte hij een strafschop, die benut werd. Daarna legde Lieverse een doorgebroken speler neer. Die actie leverde hem direct rood op. Vervolgens had Waterwijk geen kind meer aan de tien blauw-witten. De score liep flink op. Uiteindelijk kwam de gastheer een doelpunt tekort om zich direct te plaatsen voor de nacompetitie.

Lopik verslikt zich in hekkensluiter

lopik • SV Lopik, dat speelde zonder zijn spelmaker Jonathan Werrie, leed een onfortuinlijke nederlaag tegen de nummer laatst, Odysseus. De gasten uit Utrecht verrasten Lopik met een aanvalslinie van vier man.

De thuisclub kwam na goed voorbereidend werk van Davy Boon via Ardy de With weliswaar op voorsprong, maar Odysseus bleef druk zetten. Een ongelukkige handsbal van een Lopikse verdediger leverde de hekkensluiter een strafschop op, goed voor de gelijkmaker. "Dat overkwam ons vorige week ook al," baalde Lopik-trainer Bertus van Schaik. "In de tweede helft hadden wij het beste van het spel. Alleen wilde een tweede treffer maar niet vallen. Jordy Keja, Melvin Lamens en Davy Boon kregen uitstekende kansen. In de slotfase counterde Odysseus naar de winst."

Dilettant mag niet mopperen

krimpen a/d lek • Met het 1-1 gelijkspel tegen het laaggeklasseerde DRL mocht Dilettant niet eens mopperen.

De ploeg van trainer Jan Verveer speelde een matige wedstrijd en kwam na een fout van doelman Jeroen Bosman in de 15e minuut op achterstand. DRL bleek ondanks de lage klassering een vaardige ploeg.

In de tweede helft drong Dilettant aan, maar het duurde tot de 87ste minuut voordat Jesper van den Adel de bal na een vrije trap van zijn broer Marnix achter de Rotterdamse doelman kopte: 1-1. DRL verzuimde ondertussen enkele grote kansen te verzilveren.

FC Perkouw treft efficiënte tegenstander

berkenwoude • FC Perkouw verloor op sportpark Over de Wetering met 0-3 van promovendus IJsselmonde en daalt af naar het rechterrijtje.

De Perkouwenaren troffen in de middenmoter een slimme tegenstander, die beter met de kansen omging. Met een 0-1 achterstand zocht FC Perkouw halverweg de kleedkamer op, waar interim-trainer Kees Smits probeerde zijn team weer op scherp te zetten. Dat lukte, maar de gelijkmaker bleef uit. Julian van Lith zag de bal via een kluts net naast gaan. Bij een hoekschop van de Rotterdammers lette de Perkouwse defensie niet goed op. De IJsselmondse spits kon ongehinderd raak koppen.
De gasten speelden daarna de wedstrijd simpel uit. De derde Rotterdamse treffer viel in de slotfase.