Bergambacht nog even in onzekerheid

bergambacht • Bergambacht won de derby tegen Gouderak met 6-1. Pieter Meijer scoorde vier keer en bracht zijn doelpuntentotaal op dertig. De Bergambachtenaren weten nog niet of deze zege voldoende is voor de tweede periodetitel. De wedstrijd van Nieuwerkerk, dat in deze periodestrijd evenveel punten en hetzelfde doelsaldo had, werd gestaakt. Gouderak begon sterk. Gerben Slaman en Nelis Speksnijder stuitten echter op doelman Roy Pons, die twee keer de bal van hun schoenen af plukte. Door de aanvallende acties van de gasten kreeg Bergambacht voldoende ruimte om zelf het doel te zoeken. Vooral de snelle Twan Schmidt was een plaag voor de Gouderakse verdediging. Vlak voor rust ontving Slaman, die te laat een actie inzette, een rode kaart na een ongelukkige overtreding. "In de rust besloten we voor een zo hoog mogelijke score te gaan," vertelde verdediger Kelvin Potuyt. "Na de 6-0 stokte echter onze doelpuntenproductie. Voor ons is een eventuele periodetitel leuk, maar dit team wil kampioen worden."