Spirit boekt een moeizame zege

regio • Spirit boekte in Rotterdam een moeizame 1-2 overwinning op Alexandria '66. De wedstrijd verdiende niet de schoonheidsprijs.

In de eerste helft namen de Ouderkerkers terecht een 0-1 voorsprong. In de 29ste minuut stuitte Laurens Visser op de keeper, waarna Raoul Haliwela twee pogingen nodig had om de bal in het net te krijgen. Spirit, startend met Cris de Jong als vervanger voor Eric Jansen (hamstring), gaf intussen geen kans weg. Toch moest de trainer een dubbele tegenslag verwerken. Als zoveelste geblesseerde speler moest ook Sander Goudriaan vroegtijdig het veld verlaten. Virgil Munsel maakte zijn rentree. Een paar minuten na de wissel kwam Alexandria '66 onverwachts langszij. Een vrije trap werd vlak voor doelman Max van Herk het doel in getikt (1-1). Tim de Vaal kwam in de tweede helft in het veld voor Ingmar Burema. Spirit zocht regelmatig de snelle Haliwela op. Vaak liep de aanvaller zich vast op zijn tegenstander, maar hij liet ook een aantal goede acties zien. Hij nam in de tweede helft de 1-2 voor zijn rekening.

Schoonhoven deed met een reeks invallers tegen koploper Charlois zijn stinkende best om ten minste een punt aan de wedstrijd over te houden, maar slaagde daar niet in. Het werd uiteindelijk 1-2 op sportpark Het Hofland. Al na drie minuten lag de bal in de touwen, omdat het schot van een Rotterdamse aanvaller opeens in het doel rolde: 0-1. Vlak voor de pauze vergrootte Charlois de voorsprong tot 0-2.

Schoonhoven kreeg voldoende mogelijkheden om iets aan die achterstand te doen, maar schoot pas in de 93ste minuut raak via verdediger Tom Kruiper: 1-2. Dat was te laat om er tegen tien man nog een punt uit te slepen.