• De DCV-aanvallers stuitten op een muur van Zuidland.
• De DCV-aanvallers stuitten op een muur van Zuidland. Foto: wijntjesfotografie.nl

Prijs gaat aan neus van DCV voorbij

krimpen aan den ijssel • Geen omhelzingen en gejuich na afloop van DCV-Zuidland (1-1), maar boze gezichten en deuren die hard werden dichtgesmeten.

De Krimpense tweedeklasser verspeelde door het gelijkspel tegen de degradatiekandidaat de tweede periodetitel, die door concurrent Nieuwenhoorn werd opgeeïst. "En daarom balen we als een stekker", zei trainer Ronald Klinkenberg. "En dat is nog zwak uitgedrukt. We waren er zo dichtbij en dan speel je de slechtste wedstrijd van het seizoen. Ik heb er geen verklaring voor, maar het leek vandaag helemaal nergens naar."

DCV had zich een bruisend feest voorgesteld, maar Zuidland wenste daar niet aan mee te werken. Een cordon aan spelers bevond zich voor Zuidland-doelman Marcel Kardux om hem bij te staan bij een eventueel offensief van de thuisclub, maar dat aandringen bleef met name in de eerste helft uit. "Het liep ontzettend stroef", erkende aanvoerder Carlo de Reuver na afloop. "We pakten het niet goed aan. De bal verdween telkens in een trechter. Wij hebben geen aanvallers die in een kleine ruimte uit de voeten kunnen. Ik stond steeds tussen drie verdedigers in. Probeer dan meer eens de bal aan te nemen en uit te halen. DCV is koploper en je zal zien dat meer tegenstanders zich zullen ingraven om een punt te pakken."

DCV zal vooral vaardiger moeten samenspelen, want met name in de eerste 45 minuten leek het alsof de spelers elkaar nooit eerder hadden gezien. Zelfs simpele driehoekjes verzandden. Het enige wapenfeit was een schot voorlangs van Anthonio Thomas. Zuidland kreeg eveneens een mogelijkheid via Ayrton Verlaan, die Hentze omspeelde en rakelings naast schoot.

Na deze belabberde vertoning bood de tweede helft meer vermaak, ook al was het spel van beide teams nog steeds chaotisch en doelloos. Je zou niet zeggen dat DCV vorige week CWO met 6-0 van de mat speelde, want het niveau benaderde vaak de ondergrens. Niettemin raakte Christian Schrader in de 48ste minuut de paal en was dat ook het lot van de kopbal van Daan van Ingen. Zoals zo vaak viel de openingstreffer aan de overzijde. Invaller-doelman Bobby Janssen, die prima op dreef was, keerde de inzet van Zuidland-aanvaller Leon van der Steen, maar de bal caramboleerde via de voeten van DCV-verdediger Kenny Fonseca in het lege doel: 0-1.

Toen Daan Beumer wegens het neerhalen van een Zuidland-verdediger met rood kon vertrekken, leek DCV de eerste thuisnederlaag te moeten incasseren. Het slotoffensief leverde in de 87ste minuut de verdiende gelijkmaker op. Centrumverdediger Max Blankers profiteerde van zwak ingrijpen van de Zuidland-defensie en schoot van dichtbij raak: 1-1. Zo voorkwam Blankers een afgang van de rood-zwarten, die met een gezellig (?) etentje de treurige dag afsloten.

Pieter van der Laan