Klimaatgesprekken

schoonhoven • Belangstellenden kunnen woensdag 13 maart vanaf 19.30 uur in de bibliotheek te Schoonhoven met elkaar in gesprek over klimaatverandering en klimaatkeuzes.

Tijdens een informatieve en interactieve avond, onder leiding van de coaches Bart Budding en Mirella Sterrenburg, komen allerlei vragen op milieugebied aan de orde.

"De bijeenkomst geeft inzicht in de manier waarop je dagelijks, bewust of onbewust, klimaatkeuzes maakt", aldus de coaches. "En het effect daarvan op jouw en mijn wereld. In gesprekken met elkaar dagen we bezoekers uit. De publieksavond biedt informatie en ruimte voor onderlinge ontmoeting en debat. We werken met diverse werkvormen en persoonlijke ervaringen van deelnemers. Aan het eind van de avond nemen bezoekers informatie en tips mee naar huis hoe zij klimaatkeuzes maken en het gesprek daarover voeren." De insteek is volgens Sterrenburg en Budding 'praktisch, positief en persoonlijk': "De gesprekken gaan vooral over wat je zelf kunt doen. Natuurlijk komen ook zorgen aan de orde. Klimaat is gewoon een lastig onderwerp. Juist daarom is het fijn om erachter te komen dat meer mensen met dezelfde vragen rondlopen."
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl o.v.v. avond "Klimaatneutraal is het nieuwe normaal". De deelnamekosten bedragen 5 euro, te betalen op de avond zelf. Meer informatie:www.debibliotheekkrimpenerwaard.nl


Digitaal inloopuur

haastrecht • Wie zit met vragen over de mobiele telefoon, tablet of laptop kan vrijdag 1 maart (10.00-11.30 uur) binnenlopen bij het digitaal inloopuur in de Amaliahof en het Hof van Stein. Entree is gratis.