• Een van de voertuigen wordt door een shovel weggehaald.
• Een van de voertuigen wordt door een shovel weggehaald. Foto: AS Media

Toon van der Klugt nieuwe dijkgraaf

regio • Toon van der Klugt wordt de nieuwe dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Hij volgt Hans Oosters op, die onlangs is benoemd tot Commissaris van de Koning in Utrecht.

Van der Klugt (62) is geen onbekende voor het waterschap. Hij is lid van het algemeen bestuur en tien jaar plaatsvervangend dijkgraaf. Op de vacature van dijkgraaf hadden 27 kandidaten gesolliciteerd. De selectiecommissie vond Van der Klugt de meest geschikte kandidaat.

De aanbeveling van het algemeen bestuur wordt voorgelegd aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland. Na instemming dient het besluit te worden bekrachtigd door minister Cora van van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Die zal Van der Klugt bij Koninklijk Besluit voordragen voor de benoeming tot dijkgraaf.

Van der Klugt begint nog voor de zomer aan zijn nieuwe baan. Zelf kijkt hij ernaar uit: "Het werk van ons hoogheemraadschap doet er toe, raakt ons allemaal en gaat een steeds belangrijkere rol spelen in onze samenleving. Hier wil ik mij als dijkgraaf in verbinding met het dagelijks bestuur, de verenigde vergadering, de organisatie, de andere overheden en niet in de laatste plaats de inwoners en bedrijven in ons gebied, graag voor inzetten."


'Bakkie doen?'

krimpenerwaard • VVD Krimpenerwaard houdt op woensdag 6 maart een 'koffie-uurtje'. Tijdens dit moment, voorafgaand aan de fractie- en commissievergadering van de VVD, kunnen inwoners met raads- en commissieleden van gedachten wisselen over diverse onderwerpen onder de noemer 'Bakkie doen?'

Er staan de komende periode veel complexe onderwerpen op de politieke agenda, zoals het MIRT: het (landelijk) Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. Op dit moment is de ontsluiting van de regio Rotterdam, en daarbij de verkenning naar een tweede oeververbinding waarbij de Krimpenerwaard in beeld is, erg actueel. De fractie wil graag in gesprek over dit en andere onderwerpen. Tevens kunnen verbeterpunten van inwoners in de eigen straat, wijk, buurt of gehele gemeente worden besproken. 'Bakkie doen?' wordt voor de eerste keer georganiseerd op woensdag 6 maart van 19.15 tot 20.15 uur in het gemeentehuis in Lekkerkerk. VVD Krimpenerwaard wil dit jaar vaker een koffie-uurtje organiseren.


Veel schade bij aanrijding

stolwijk • Op de Schoonhovenseweg/N207, bij de rotonde tussen Stolwijk en Gouda, vond donderdagmorgen rond 8.50 uur een kop-staart aanrijding plaats. Er vielen geen gewonden, wel was de schade groot. Een bergingsbedrijf heeft een van de voertuigen geborgen, de andere auto is met een shovel weggehaald. (foto: AS Media)